Forstørret og øm halsmandel på den ene siden

Spørsmål

Hei! Jeg er 21 år gammel og har av og til hatt vondt i halsen kun på venstre side. Har hatt det i et par dager igjen nå. Merker smertene kun når jeg svelger eller beveger tungen. Det er ikke kjempevondt, men kjenner det er ubehagelig og ømt. Bruker vanligvis å ha vondt hals (på begge sider) når jeg er forkjølet, men har ingen forkjølelsessymptom nå. Når jeg ser bak i halsen er mandlene på venstre side hoven. De kan også se hoven ut selv om jeg ikke har vondt i halsen, av og til. Kan det være et virus? Kan det være farlig? Kreft i halsen? Eller kan det ha en sammenheng med visdomstenner å gjøre? Jeg har ikke trekt visdomstennene mine, men har ingen smerter/plager med de. Har opplevd dette tidligere som sagt, og da har det gått over etter en stund. Håper du kan hjelpe meg, mvh Kvinne 21

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Du spør om årsaken til dine halsplager kan være virus, om det kan være farlig, om det kan være kreft eller om det har en sammenheng med visdomstenner å gjøre.

Det kan selvsagt være et virus som gjør at mandelen hovner opp og er vond. Det er kun gått et par dager, så det kan være tidlig tegn på begynnende infeksjon. 

Det er svært liten sjanse for at dette er farlig eller kreft, men ettersom det kun er halsmandelen på venstre side som er hoven og øm fra tid til annen, så tenker jeg at det er greit å få det sjekket ut. I første omgang hos fastlegen, og om han er usikker så bør du få en vurdering hos ØNH lege. 

Det er også lite sannsynlig at det kan ha sammenheng med din visdomstenner. Som regel vil smertene da være i og rundt den aktuelle visdomstanna.

I og med at dette har en tendens til å gjenta seg, så anbefaler jeg deg å få det sjekket ut hos din fastlege.

Lykke til og god bedring!


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-