Forskjell på bruk av nesespray

Spørsmål

Hei igjen

Takk for svar. Jeg har tatt veldig mye slimhinneavsvellende nesespray( mest avamys, men også nasonex over lang tid, før bihule operasjonen og etter bihule operasjonen. Dette har jeg fått beskjed av tre spesialister er greit og bruke over lang tid. Jeg har lest litt om det på apotek 1 og der står det at man ikke bør bruke det mer enn 10 dager sammenhengene. Dette er fordi det kan gi kronisk tett nese. Det bør gå 2 ukers tid mellom hver behandlingsmetoder. Jeg har brukt dette nesten hver dag daglig i over 3 måneder, der 2- 3 jeg ikke har brukt det. Jeg er nå litt usikker på om dette kan være forklaringen på at jeg har og er plaget av så mye smerter i nesen etter at jeg tok bihuelene operasjon i mai. Jeg syntes også at det er litt rart at det er såpass stor avstand mellom det apotek 1 sier og det legene jeg bruker, mener.
Bør jeg forsette med å bruke dette eller ?

Jeg har vært veldig mye plaget etter bihuele operasjonene, blir veldig lett syk når det er store temperatur forskjeller, som for eks når man drar til syden og så kommer man hjem til Norge. Når jeg skriver syk så har jeg vært mye plaget av vondt i bihuelene, vært slapp , hatt litt tegn til feber, dott følelse i øret.

Er dette noe man kan gjøre noe med.

Jeg har tatt en gang en kortison sprøyte når jeg var i Spania pga smerter i øret når jeg flyr, det hjalp, det er det eneste som har hjulpet, men hva sier du til å prøve dette eller er en tablett kur like bra som du har ambefale?

Kan det hjelpe å legge inn et eksternt døren i øret for den dott følelsen jeg har i øret eller hva med å prøve bitskinne ?

PS: har sendt deg en tidligere meld om tidligere historie. Mann 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Slimhinneavsvellende midler, slik som otrivin og rhinox, skal ikke benyttes mer enn ti dager, det er helt korrekt. Nasale steroider derimot (avamys, nasonex, flutide, dymista m.m) er trygt å benytte over lengre tid. Dette er nærmest som vanlige astmasprayer som benyttes i nesen, og kan gi god effekt men må da gjerne benyttes over tid før effekten slår inn. Kortison i tablettform over 6-10 dager kan også bli aktuelt for å slå ned hevelsene i slimhinnene i nese og bihuler. Håper dette var noe mer oppklarende, lykke til videre!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-