Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Fornemmelse av kul i halsen

Spørsmål

Hei.

Jeg har lenge vært plaget med halsen og håper du kan hjelpe meg.

Juni 2016 trodde jeg at jeg hadde satt fast en popcorn bit i halsen og var hos legevakten. Han så på halsen min og mente at grunnen til jeg trodde det var fordi popcornet hadde laget en rift som er grunnen til at det føles ut som noe satt fast.
Etterpå har jeg ikke hatt noen plager.

Men i april i år begynte det igjen. Hver gang jeg spiste så kjente det ut som jeg hadde noe i halsen (feks kul) akkurat som om det var en halvt knekkebrød som lå der. Siden da har det vært av og på med denne følelsen.

I denne sammenheng så må jeg ofte hoste og da hoster jeg så mye at jeg brekker meg og får nesten ikke til å hoste/puste. Dette skjer ofte når jeg er ute å jogger.

Når jeg kjenner på halsen så føler jeg at jeg kjenner en slags kul men jeg vet ikke om det er det.

Jeg var tidligere denne uka hos Ø-N-H spesialist. Han så ned i halsen med et slags speil og kunne fortelle at det ikke lå noe der men jeg fikk ikke svar på hva som gjør at jeg kjenner denne kulen/følelsen. Etter legetimen følte jeg meg ikke så mye klokere og står derfor på venteliste hos en annen Ø-N-H for en andre vurdering.

Hva kan dette vær? Er så lei av å gå rundt med denne følelsen.

Hilsen beskymret kvinne

Svar

Hei!
Globulusfornemmelse, altså fornemmelse av kul eller fremmedlegeme i halsen, er blitt beskrevet på dette forumet flere ganger tidligere. Vanligvis finner man lite ved klinisk undersøkelse, og tilstanden er oftest ikke symptom på noen form for underliggende alvorlig sykdom. Noen ganger kan symptomene være uttrykk for en viss syrepåvirkning i svelget, og syrereduserende midler kan ha effekt på plagene. I påvente av neste ØNH undersøkelse kan du forsøke syrereduserende midler som du får reseptfritt på apoteket. Lykke til videre!