Forkjølelse

Spørsmål

Hei.
For to uker siden ble jeg forkjølet og fikk vondt i halsen med påfølgende tap av stemme. Etter ca. 1 uke fikk jeg påvist streptokokker og er nå på dag 7 i en antibiotikakur på 10 dager. Jeg er bedre i halsen, og stemmen er mye bedre, men ikke normal. Halsen er fremdeles litt irritert og jeg føler meg forkjølet enda. Litt hoste og snørr. Kan man fortsatt være forkjølet med virus selv om steptokokkene er borte? Antibiotika hjelper vel ikke mot selve forkjølelsen..?
Jeg går samtidig på nexiumkur mot spiserørskatarr, som kjennes ut som konstant sår hals. Katarren var nesten borte da jeg ble forkjølet. Nå er jeg redd for at forkjølelsen og halsbetennelsen har forverret denne igjen.

Svar

Hei! Ja det er ikke uvanlig at det foreligger infeksjon med både virus og bakterier. Antibiotika vil ikke ta knekken på virusinfeksjon og forkjølelsesymptomene kan henge i i flere dager etter endt kur. Imidlertid er det uvanlig å ha høy feber i denne perioden og almenntilstanden føles bedre. Det er ikke grunn til å tro at forkjølelsen forverrer spiserørsplagene. Dette vil nok kun være forbigående.