Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Forandringer i munnslimhinnen

Spørsmål

Hei! Jeg er en mann på 38 år, røyker ikke. For ca 7 år siden fjernet jeg en vårte under tungen og tenker derav at jeg har HPV i munnen siden en tid tilbake. Så til dagens symptomer: 1: For ca 3 måneder siden fikk jeg noe vårtelignende oppe i ganen i munnen (antar det er en vårte). 2: For ca 2 uker siden fikk jeg noe på innsiden av høyre kind, denne er helt smertefri 3: Av og til får jeg et sår på innsiden av høyre kind. Såret er som en liten prikk og gjør ont når jeg spiser og drikker. Såret blir ofte borte på ca 4 - 5 dager. Jeg har fått sår på samme sted mange ganger men det går oftest en stund mellom vær gang. Da jeg har lest om kreft relatert til HPV så lurer jeg mest på om dette er noe jeg bør sjekke opp videre? Og bør man fjerne vårten eller har det ikke noe å si?

Mann 38
Svar

Hei

Det er vanskelig å si med 100% sikkerhet, men forandringene i munnslimhinnen, som du har tatt bilde av, ser alle godartede ut.

Det finnes mange undertyper av HPV og det er kun et fåtall av dem som er relatert til kreft. Jeg har likevel en formening om at dersom relativt nytilkomne forandringer ikke forsvinner av seg selv etter en stund, så er det greit å få det sjekket ut hos legen.Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-