image: Følelse av klump og sårhet i halsen

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Følelse av klump og sårhet i halsen

Spørsmål

Hei :) Jeg har i det siste hatt en følelse av en klump i halsen. Det kjennes ut som at det ligger på høyre side og nederst i svelget.

Jeg har også litt slim i halsen som kommer og går, samt en følelse av at det er et lite sår der også. Om morgenen kjenner jeg det ikke så godt, men utover dagen og jo mer jeg bruker stemmen kommer den litt såre klumpfølelsen igjen.

Jeg har også en liten dott i høyre øre og har våknet noen ganger med litt vondt i øret. Bak øret mitt kjenner jeg en liten klump som jeg bekymrer meg for. Jeg kjenner at jeg er veldig redd for at det kan være kreft og uroer meg mye for dette.

Kan nevne at jeg er 34 år og ellers i fin form, men en noe sliten småbarnsmor med mange dårlige netter. Bruker ingen medisiner og har aldri røykt.

Har ingen kjente sykdommer. Hadde en voldsom halsbetennelse i februar 2020 og har etter dette vært noe „tander“ i halsen. Er i en jobb der jeg bruker stemmen veldig mye. Har en opplevelse av sliten stemme. Bor i et kaldt og tørt klima. Mye dårlig luft på jobb. Hva mener du det kan være? Mvh Kvinne 34

Kvinne 34
Svar

Hei.

Kreft er ihvertfall absolutt ikke det første jeg tenker på her, ikke minst fordi du er ganske ung, og du aldri har røykt. Det mest sannsynlige er kanskje en tilfeldig virusinfeksjon av noe slag, siden du har symptomer fra både hals og øre.

Det at du bruker stemmen mye kan også være hele eller deler av årsaken.

Jeg tenker videre at du avgjort kan se dette an noen uker, og det vil da være svært sannsynlig at dette avtar og forsvinner igjen. Da trenger du ikke å foreta deg noe, og en virusinfeksjon kan ha vært årsaken.

Skulle det derimot mot formodning ikke avta, eventuelt bli verre, så synes jeg det må være riktig å oppsøke lege for en sjekk. Fastlegen vil da kikke deg ned i halsen, og eventuelt henvise deg til en ØNH-lege for videre undersøkelser om nødvendig.

Den lille klumpen bak øret kan tenkes å være en lymfeknute som kan være forstørret grunnet en infeksjon. Det er i seg selv ufarlig og et tegn på et velfungerende immunsystem.

Ha det bra.

Illustrasjonsfoto øverst: DimaBerlin / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-