Fjernet mandlene, nå henger tungen fast i det ene operasjonsarret.

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 24 år som i midten av mars opererte bort mandlene. Har fortsatt litt hvitt belegg på sidene, dette har aldri vært helt borte. På venstre side har jeg kun litt gulhvitt belegg, dette gjør ikke vondt. Derimot på høyre side kan det se ut som at tungen har «grodd fast» i sidekinnet, der såret var tidligere. Det er ganske tydelig å se at tungen ligger skjevt i munnen. La merke til dette da det fortsatt tidvis kan gjøre ganske vondt på den siden spesielt ved drikke. Har problemer med at hvis jeg drikker så kommer det «opp i nesa». Jeg vet ikke helt hvor lenge den har vært sånn. Kan også legge til at det noen ganger kan stråle litt opp mot øret på den siden. Hvis jeg prøver å dytte så svir det og det ser ut som det er belegg mellom tungen og kinnet, der den sitter fast. Jeg har kontrolltime om ca. 1,5 mnd fra idag. Men mitt spørsmål er om dette er noe jeg burde sjekke opp tidligere? Eller om dette er vanlig og vil gå over av seg selv? Er ellers frisk, ingen kjente sykdommer og går ikke på noen medisiner.

Kvinne 24

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.


Det gulhvite belegget der mandlene var, er vanlig arrvev etter en slik operasjon, som vil forsvinne med tiden. 6 uker er jo ikke spesielt lang tid etter en slik operasjon. Så akkurat det kan du se trygt an, det vil garantert forsvinne etterhvert.

Men det at tungen din ser ut til å ha grodd fast i operasjonsarret på høyre side, synes jeg er mer påfallende. Det er også sannsynligvis det som gjør at du har problemer med drikking nå.

Du har en kontrolltime om halvannen måned, og det er bra. Det kan jo tenkes at tungen løsner fra operasjonsområdet innen den tid, når sårskorpene faller helt av. Du kan også daglig forsøke å "dra" litt i tungen, for å se om den litt etter litt løsner. 

Samtidig er dette noe jeg ikke har sett før, og typisk ØNH-lege kunnskap. Derfor synes jeg du skal få fastlegen din til å kontakte ØNH-legen du var hos, for å høre om dette er noe som eventuelt bør sees på tidligere, evt for å få det ordnet av ØNH-lege. Det er jo ikke helt bra at svelgfunksjonen din nå er påvirket. 

Håper det var nyttig og greit svar. Ha det bra.


Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-