Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Er det noe galt med tungen min?

Spørsmål

Hei! Jeg har fått en rar tunge i det siste. Den er "bølgete" og har noe hvitt på noen plasser som minner om vorter. Har ikke sår eller smerter, så om jeg ikke hadde sett på den hadde jeg ikke merka noe. Merka det først for ca. en mnd. siden. Jeg hadde smerter i mandlene/på siden av halsen som ikke gikk over, fikk antibiotika og det ble bedre, men fikk en ekstrem ytre kløe etter kuren som jeg tror var en bivirkning, litt ubehag og en "indre kløende" følelse ennå tidvis som jeg ikke helt vet hva er av. Merka også en hard kul bak øret på halsen som jeg ble bekymret for, fikk sjekket det ut på ultralyd og fikk beskjed om at det var en beinkule/beinutvekst. Jeg begynte å lese masse på google og kunne identifisere meg med det meste som ikke var bra, som i dette tilfellet, da er det bedre å få sjekka det ut.

Kvinne 25
Svar

Hei igjen. 

Jeg har akkurat svar på ditt andre nokså like spørsmål om dette. Se https://www.lommelegen.no/blod-og-lymfe/legesvar/kul-bak-oret/72355821


Jeg har sett på bildene av tungen din, og de er nokså uskarpe og av lav oppløsning, så å si noe sikkert er ikke mulig, men alt i alt ser jeg ikke noe som ser unormalt ut på din tunge. Hvis du vil ha en bedre vurdering av dette, må du la fastlegen se på den, altså uten foto. Men jeg får ikke inntrykk av sykdom av noe slag når jeg ser de bildene.

Ha det bra.