Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ensidig trykk i hodet

Spørsmål

Siden januar har jeg følt et trykk i hodet. Trodde det kunne være pga stress etter en hektisk periode i høst. I mars begynte jeg å få trykksmerter i kinnene, og oppsøkte lege. Ble satt på antibiotikakur 10 dager mot bihulebetennelse. (Hadde ikke crp og slimet var klart.)Da det ikke hjalp ble jeg satt på ny antibiotika kur sammen med Rinexin. Etter 5 dager sluttet jeg, da jeg ikke klarte å sovne inn hele natten. Fikk angstanfall og dårlig almennform. Siden da, har jeg ikke klart å sovne uten innsovingstabletter på grunn av mye ubehag kun på høyre side. Er stram i kjevemuskulatur, øm følelse i høyre del av hodet, konstant tykkt klart slim i halsen, press og trykksmerter i overkjeven, trykk over neseben, hoven mandel høyre side, tørr følelse i høyre øye og delvis tett følelse opp mot høyre øre. Det knitrer ofte i høyre øre når jeg ligger. Når jeg ligger på høyre side på puten føles det hardt. Har tatt MR hode, CT bihuler, alt ser bra ut. ØNH synes alt ser bra ut, snakket om nervesmerter. Kiropraktor og fysioterapaut sier jeg er veldig stram i kjeven og musklaturen rundt. Tannlegen finner ingen tegn til betennelse ol. I kjeven. I tillegg har jeg press og kribling i korsrygg. Når jeg legger meg ned får jeg ikke slappet av, føler at det dirrer i høyre del av ansiktet, i ganen og klarer ikke å bli avslappet selv om jeg er sliten og trøtt. Værst når jeg ligger på venstre side. Kribler fra korsrygg og ut i bena også når jeg ligger. Får ikke slappet av i kroppen!! Noen ide om hva som gir meg plagene? Hatt det sånn i et par mnd nå og begynner å bli utrolig frustrert og fortvilet..

Kvinne 34
Svar

Hei

Med dine plager/symptomer er det naturlig å tenke seg at det må være relatert til kjeve, tenner eller bihuler. Du har allerede vært hos ØNH lege og tannlege, MR og CT er tatt og alt ser fint ut. En kan da med ganske stor sikkerhet utelukke de tre ovennevnte som årsak. 

Jeg tenker at dine plager kan skyldes en form for migrene, eller annen type hodepine. Studier har vist at migrene eller annen form for hodepine kan gi lignende symptomer som en bihulebetennelse, og det blir derfor ofte feilbehandlet. Diskuter dette med din fastlege, evt. be om en henvisning til nevrolog.

Lykke til og god bedring!