Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En kul i ganen

Spørsmål

Hei. Jeg oppdagen en liten kul i ganen med tunga (ca midt i) Den er ikke vondt, men jeg kjenner det litt om jeg tar på den med neglene. Den ser ikke ut som den har noe farge og er kanskje 2-4 mm i diameter Er det mange ufarlige normale årsaker til dette, eller bør jeg være redd?

Mann 26
Svar

Hei.


Bildet du har vedlagt, er dessverre så uskarpt at jeg ikke kan si noe ut fra dette. Derfor blir min vurdering av dette mer av generell art. 

En kul kan være godartet eller ondartet. Det finnes mange varianter av godartede kuler, f.eks. cyster (væskefylte hulrom), og slik kan oppstå også i munnhulen. Ondartede kuler kan også oppstå i munnhulen, og jeg har naturligvis ingen mulighet for å kategorisk utelukke dette for din del. Derfor synes jeg at du skal la legen din se på dette, så får du svar på hva det er, og du får utelukket denne teoretiske muligheten. Men om det viser tegn til å bli mindre, og evt forsvinner helt av seg selv, så kan du naturligvis droppe dette.  Jeg vil for ordens skyld si at fordi om jeg her nevner dette med ondartede kuler, så er det generelle betraktninger og råd, og det skal ikke tolkes som at jeg "tror" at det er ondartet, bare så ikke du mistolker meg på dette.

Ha det bra.


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-