Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En cyste under tungen

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på straks 35 år. De to siste ukene har det dukket opp en cyste (kul) under tungen min på høyre side i kjevegulvet. Denne kulen har forandret seg fra stor, til avlang, avlang med en hvit spiss, til flat og til nå rund og rød. Den er ikke vond, men ubehagelig. Den føles glatt, men klarer ikke helt å kjenne om den er hard eller myk. Er dette noe å bekymre seg for? Burde jeg vært hos spesialist i øre/nese/hals? Jeg er også gulaktig i ganen, men klarer ikke helt å forstå om det er pga tynn hud der eller ei.

Kvinne 35
Svar

Hei.


Bildene du har vedlagt, er dessverre veldig uklare, så det er ikke helt greit å danne seg noe sikker formening om dette. Det som ihvertfall kan sies, er at det er henimot utenkelig at dette handler om en ondartet kul, siden den har oppstått og forandret seg i løpet av en så kort tidsperiode som to uker. Den ser helt symmetrisk og glatt ut, og ser alt i alt mest ut som en liten ufarlig cyste i slimhinnen under tungen. Slike kan oppstå uten spesiell grunn, og forsvinne igjen.  Det er også mulig å pirke / stikke litt i den med en steril nål og se om det da ikke renner ut en væske og kulen forsvinner.

Skulle den ikke la seg tømme på den måten, eller at den mot formodning fortsetter å vokse, så kan du heller la fastlegen ta en titt på den og kanskje tømme den, for jeg er nok rimelig sikker på at det er en cyste. En cyste er et væskefylt hulrom.

Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-