Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Dottfølelse, susing/piping, sprak/knitrelyder i øre

Spørsmål

Mann 41 Langvarig (3uker +) sterk slimhoste. Mot slutten av perioden (rett etter den verste hosten hadde gitt seg) hadde jeg fornemmelse av "dott" i det venstre øret. Trodde først dette var vann etter besøk i badeland . Ristet kraftig på hodet og jobbet mye for å få ut vannet jeg trodde jeg hadde i venstre øre, men det ble ikke bedre. Etter et par dager med dott følelse så begynte det å suse/pipe i venstre øret, susingen er mer eller mindre konstant. Virker bedre i perioder og har hatt et par dager jeg trodde det var bra, men lyden kom tilbake etter jeg hadde sovet. Sprak/knitrelyder i ørene når jeg svelger Høres godt når jeg drikker. Fortsatt dott følelse i varierende grad igjennom dagen. For å utligne så kreves det noe mer press før det "slipper" i øret som er plaget (men ikke umulig/vanskelig å utligne, men krever som sagt litt mer press før det "slipper" på venstre side.) Ingen smerter Føler selv jeg har litt dårligere hørsel enn normalt, men kan ikke garantere dette. Fortsatt lett forkjølet, med slim og lett halsvondt Det som utvilsomt plager meg mest er susingen/pipingen i venstre øre. Dette skaper også uro og dårligere søvn Hvis jeg gaper *veldig* høyt så øker lyden svært mye i styrke, men forsvinner nesten helt når jeg slipper opp før den kommer gradvis tilbake. Det er i dag 8 dager siden susingen begynte og ca 10 dager siden "dott følelse" Har vært hos lege som undersøkte øregangen/trommehinne uten å se noe, men har forstått at det er vanskelig å se om slimhinnene i øretrompeten er betente/irriterte ved undersøkelse i øret og bare se inn i halsen med "pinne" Ønsker bekreftelse på om dette er ETD eller hva annet det kan være, hvor lang tid det vil ta før det blir bra og om det er medisiner jeg kan ta for å gjøre det bedre. Det som skaper mest uro er om det er kronisk tinnitus, men tviler jo på det med tanke på symptomene og punktene listet over? Prøver å ikke fokusere på susingen, men vanskelig. Ikke vært plaget av dette tidligere.

Mann 41
Svar

Hei

Du har nok helt rett i din antagelse. Veldig typisk sykehistorie for ETD. Hvor lenge det varer kan jeg ikke svare på, da det er avhengig av flere faktorer.

I et forsøk på å fremskynde prosessen, så kan jeg anbefale saltvannsskylling og bruk av reseptbelagt nesespray (f.eks. Nasonex, Avamys, Rhinocort el.l). Når det gjelder susingen, så vil den mest sannsynlig forsvinne etter hvert som de andre symptomene forsvinner.

Fortsatt god bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-