Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Buldrelyd og vibrasjon i ørene

Spørsmål

Hei, jeg er en 26 år gammel kvinne, som har et problem med ørene mine. Jeg begynte å merke det for 10 år siden da min niese med kolikk gråt. Hun hadde en ganske skarp gråtelyd. Problemet mitt er at det da oppstår en buldrelyd og vibrasjon i ørene mine. Jeg får disse buldrelydene og vibrasjonene i øret når det er skarpe lyder, ved gjesping og når jeg trykker inn Tragus v/ ytre øre. Jeg merker at det forekommer mer når jeg er forkjølet eller om jeg har sovet lite. Et annet eksempel var da jeg spiste en meksikansk matrett: da jeg svelget ned maten ble det igjen en liten bit jallapenos helt bakerst i svelget. Jeg fikk en vanlig reaksjon som folk får når de spiser alt for sterk mat, jeg fikk servert et glass melk at de rundt meg, men ble så plaget av buldrelyd i ørene at jeg måtte kjapt bruke noen sekunder å bare holde på ørene og be om at buldrelydene skulle gi seg, før jeg kunne ta glasset med melk. Jeg kan fint ha på hodetelefoner og høre på musikk uten at det forekommer buldrelyder. Samme gjelder konserter med høy lyd. Så volumet i seg selv er ikke et problem, men skarpheten på lyden. Skarpe lyder er overalt, det kan være enkelt personer sine stemmer, enkelte lyder på TV-en osv. Jeg har ikke noe form for klassisk Tinnitus med "pipelyd".

Kvinne 26
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noe spørsmål, så jeg vet ikke helt hva du ønsker informasjon om. Jeg velger derfor å kommentere det du skriver, og å gi deg noen råd.


Dette høres utvilsomt plagsomt ut, og det er fullt mulig at dette er noe du kan bli kvitt. Derfor må du få kartlagt hva årsaken er først, naturligvis. Det får du gjort hos en ØNH-lege, som fastlege kan henvise deg til.

Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert om årsaker uten å undersøke deg, men dette klinger i første omgang som mulige problemer med de tynne forbindelsesrørene mellom innerøret og nesen, dvs at de kanskje er noe tett og ikke utligner godt nok.

Det at jalapenosbiten utløste dette, kan tyde i den retning: Den kan ha irritert baki svelg / nese slik at det oppstod irritasjon og hevelse der denne satt fast, og det kan ha irritert og skapt hevelse i dette forbindelsesrøret (Tuba Eustachii, som det heter)


Bli undersøkt av ØNH-lege nå, så anser jeg det som meget sannsynlig at dette er noe du kan få hjelp for, straks en vet hva det skyldes. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-