Bør hørselen sjekkes?

Spørsmål

Hei,

Har hatt øresus i litt over ett år nå. I starten var det veldig intents, men har siden gått seg til. For noen uker siden ble jeg forkjøla, veldig tett osv. Da tiltok øresusen, men antok at dette hadde noe med forkjølelsen å gjøre. Etter en liten stund avtok susen igjen. Forrige uke var jeg så uheldig at jeg hadde glemt å skru ned volumet på øreproppene mine og et lite sekund var det musikk på maks lyd. Litt utpå kvelden tiltok så susigen igjen og har siden vært ganske plagsom. Er fortsatt litt tett og går rundt med en følelse av å være tett i øret/hodet. Har hodepine og stiv nakke.

Kan jeg forvente at det går seg til igjen eller bør jeg sjekke hørselen med tanke på "sjokket" ørene fikk da musikken stod på full guffe?

Svar

Hei!

Det er god grunn til å anta at dette vil kunne avta. Det er svært sannsynlig at din pågående forkjølelse skaper ventilasjonsvansker for øretrompeten opp til mellomøret og derav et undertrykk som igjen påvirker lydkjeden. I denne fasen er jo ofte hørselen svært var og påvirkelig og et lydtraume i denne fasen kan igjen forsterke følelsen av øresus. Når det er sagt, vil jeg gjerne få påpeke at det aldri er feil å få sjekket hørselstersklene sine, i sær dersom man vil vite om det finnes en larmskade som ofte kan sees i et audiogram (høreprøve). Lykke til videre!