Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bihulesmerter

Spørsmål

Jeg har stadig smerter i bihulene. Det varer som regel 2-3 dager av gangen flere ganger i måneden. Da verker det både i kjeve, ører, øvrige bihuler og jeg har sterk hodepine. Jeg hører dårligere og blir litt nummen rundt ørene. Jeg utligner trykk flere ganger om dagen ved å klemme på nesa og blåse og bevege på kjevene også når jeg ikke har vondt. Noen ganger flere ganger i timen. Jeg har tatt CT som viser normale bihuler. Jeg får ikke mye snørr eller grønt snørr så antibiotika har liten hensikt. I fjor ble jeg operert for noe skjev nesevegg slik at jeg fikk bedre åpning i nesa. Jeg puster allikevel fortsatt mye med munnen og har trolig gjort det siden jeg var barn. Jeg bruker av og til rinexin som hjelper etter en stund. Paracet og Ibux syns jeg hjelper lite. Har også brukt voltaren som hjelper litt på smerten. Voltarenen har jeg primært fått pga betennelse og smerter i skulder og albue. Dette er forferdelig slitsomt og jeg har ikke fått andre tips til bedring av fastlegen enn rinexin, nesespray, smertestillende og saltvannsskylling nese. Jeg skyller i perioder nesen med saltvann som jeg syns lindrer litt. Jeg bruker av og til også nasonex nesespray som jeg tror hjelper noe. Har dette primært pga pollen allergi. Det er ganske frustrerende å legge opp til medisiner av ymse slag for å lette på smertene samtidig som jeg syns det hjelper lite. Spesielt ettersom dette har økt i omfang de siste årene. Jeg forstår ikke hvorfor jeg har kronisk trykk i hode/bihuler når bihulene ikke er tette. Hva kan være årsaken til dette og finnes det noe annet som kan lette situasjonen for meg? Takknemlig for hjelp. Mvh Camilla

Svar

Smerter i bihulene er en ganske vanlig problemstilling, men det er ikke alltid man finner en god forklaring. Du beskriver at det verker i kjeve, ører, bihuler og at du har sterk hodepine. Det varer som regel i 2-3 dager. Du hører dårligere og blir litt nummen rundt ørene. Daglig så utligner du trykk i ørene, gjerne flere ganger i timen, også når du ikke har vondt. Det er ikke mye snørr eller grønt. Rinexin hjelper etter en stund, saltvannsskylling lindrer litt og du tror Nasonex hjelper litt. Samtidig sier du at medisinene hjelper lite. CT av bihulene var normal.
Det første som slår meg når jeg leser din sykehistorie, er at jeg ikke tror det dreier seg om bihulebetennelse. Dersom du hadde hatt kronisk bihulebetennelse, så ville man mest sannsynlig ha sett dette på CT bildene. Om du hadde hatt gjentatte akutte bihulebetennelser, så ville man forventet tett nese og snørr. Samtidig så ville jeg forventet at saltvannsskylling, nasonex og rinexin ville hjulpet.
Dine symptomer kan derimot være forenlig med kronisk migrene. Det som taler for kronisk migrene er i ditt tilfelle hyppig hodepine, varigheten som vanligvis er 1-3 dager og at Voltaren hjelper mot smertene.
Det jeg kan anbefale deg å forsøke neste gang du merker at du begynner å få hodepine eller andre relaterte plager, er 1 gram Paracet sammen med 50mg Voltaren (evt. 600mg Ibux). Dersom det ikke hjelper, så vil jeg anbefale deg å oppsøke din fastlege for å spørre ham om du kan forsøke medisin mot migrene (som f.eks. Imigran nesespray), evt. at han henviser deg for en vurdering hos nevrolog.
Håper at dette kan være til hjelp. Ønsker deg god bedring

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-