Bihuler

Spørsmål

Hei, jeg sliter for øyeblikket med kronisk bihulebetennelse (eller det er det jeg tror det er siden jeg har blitt påvist dette før). Har hatt bihulebetennelse før men da har det gått over med en gang nesten, mens denne ganger sitter det godt i. Har pågått i en uke nå med itense smerter i pannen nesten hver dag som ikke går over et sekund. Helt tett i nesen (spesielt når jeg våkner), ellers er det mye grønt som kommer ut resten av dagen. Bruker neshorn med saltvann et par ganger om dagen og sinoclear på kvelden. Har en del hosteanfall som begynner sent på kvelden og som fortsetter utover natten som ofte ender med at jeg brekker meg, har spesielt mye slim i halsen da men ikke så mye ellers når jeg hoster. Litt tannsmerter og kjenner det er ømt bare å ta over øyenbrynene og panna fordi jeg har kraftige smerter der. Skulle gjerne ha vært en tur til legen men min fastlege har ikke noe ledig før om over to uker.

Hva kan man gjøre i en slik situasjon? Har prøvd å gått på jobb et par dager hvor smertene i pannen ikke er ille, men dagen etterpå er jeg blitt mye verre. Virker det som at jeg må ha noen medisiner for dette eller skal man bare la det gå sin gang? Hva kan jeg eventuelt si til min sjef som jeg ikke helt tror på at jeg har såpass vondt som jeg har. Er det viktig å holde sengen hver dalg selv om formen kan være litt bedre, eller gjør det ikke noe å gå på jobb (skal sies at jeg jobber som servitør så er en del stress til tider) Har også generell dårlig allmennhelse og er mye klam og svett. Takker for svar!

Svar

Hei! Bihulebetennelse behandles i de fleste tilfeller med nesedråper som rinexin, ibux eller paracet og i sjeldne tilfeller med antibiotika. Grunnen til smerter er trykket som bygger seg opp pga tette kanaler til nesa. Jobb eller ikke, det er ingen regel på det. Noen kan føle seg istand til å gå på jobb, andre ikke. Og med ditt yrke høres det vanskelig ut. Forsøk ibux eller voltaren om du ikke har prøvd det, kan ha veldig god effekt! God bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-