Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bihuler og flytur

Spørsmål

Bihulebetennelse i forbindelse med flyreise. Hei, Har vært forkjølet i to uker hvor jeg har brukt Otrivin nesespray og saltvannspray. Nesten hele tiden har jeg hatt dott i det ene øret som jeg ikke har kunnet bli kvitt.Nå er jeg nesten ikke snørrete lenger og har ikke dott i øret lenger. De siste dagene har jeg fått smerter rundt og over øynene og har hovnet opp ved øynene. Det minner om bihulebetennelse som jeg hadde for et par måneder siden. Jeg skal på en lengre flyreise om noen dager og er bekymret i forhold til å reise med disse problemene. Ved forrige flyreise med bihulebetennelse fikk jeg fryktelige smerter når flyet var på vei ned. Er det farlig å fly med bihulebetennelse? Etter råd fra lege så har jeg idag begynt med lysozyme tabletter for å få drenert resten.Synes du jeg burde begynne med antibiotika? Bor i tropene og har erfaring med at forkjølelser varer mye lengre her, kan det være grunnet høy luftfuktighet eller bruk av aircon?

Kvinne, 34 år

Svar

Hei!

Det er ikke direkte farlig å få trykksmerter i bihulene, men det er klart ubehagelig og i verste fall vil det sette en ute av stand til å fungere skikkelig. Slimhinneavsvellende kan selvsagt ha noe effekt, men etter noen tid vil man ofte kunne få en rebound effekt av denne typen medisin, altså at slimhinnene blir tykkere på nytt. Antibiotika har neppe noen effekt, bortsett fra ved akutte bihulebetennelser som skyldes bakterier. Man vil da ofte ha noe feber, smerter kun på en side og puss fra nesen, eller baktil i halsen. Kortison (prednisolon tabletter 40 mg i 6-10 dager) kan være effektivt. CT røntgen av bihulene kan gi informasjon om kronisk bihulebetennelse. Aircondition bruk er kjent for å kunne gi øvre luftveisinflammasjoner, og kan disponere noe for utvikling av kronisk inflammasjon også i nese og bihuleslimhinner. Lykke til videre!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-