Bihuleplager?

Spørsmål

For ca 1,5 år siden: 4 ukr siden begynte et svakt trykk på nesetippen (vil sammenlign det med en bedøvelse som er på vei ut men det er litt igjen). Dette forverret seg til mer trykk. Trykket skiftet. Noen ganger kjente jeg det på begge sider av nesetippen. Noen ganger kjente jeg det også i ansikte (kinnene) og panne. Gikk til legen, CRP ok. Testet rinexin og div antibiotika ingen effekt. MR av bihuler viste skjev neseskilleveg. Status idag: Trykket er der fremdeles men dominerende i panne. Betydelig trykk når jeg bøyer meg fremover med hodet men ikke trykk ved fly som det var tidligere. Øre-nese-hals lege mente det var sannsynlig at det ville forsvinne med rettelse av neseskille veg. Det jeg lurer på er om det er farlig å gå med dette og om jeg MÅ operere denne neseskille veggen? Det har blitt tidligere vurdert som kronisk sinutistt, er dette farlig og hva vurderer du plagene mine som?. Jeg lurer også på hvor mye man faktisk kan se på en bihule mr? For man det fulle bilde, bør jeg ta en mr av hele hodeskallen for å få full status? Altså viktigste for meg er at dette ikke er noe farlig og at jeg svirrer rundt her å ikke gjør noe med det.

Mann 25
Svar

Hei! Skjev neseskillevegg kan gi kronisk bihuleplager pga trangere forhold for drenasje fra bihulene. MR viser forhold i bihuler, ikke hjerne forøvrig av spesifikk grad. Symptomene høres ut som klassisk bihuleplager med press ved fremoverbøyd stilling. Jeg ser ingen faresymptomer som skulle kreve videre utredning. Retting av neseskilleveggen gjøres som et kirurgisk inngrep, ingen andre behandlingsmuligheter finnes.