Bihuleplager?

Spørsmål

Hei.
På søndagskveld ble jeg veldig tung i hodet etter at jeg hadde vaska huset et par timer. Jeg la meg på sofaen og tok meg en paracet, men det funket ikke så veldig bra.
Jeg trodde jeg holdt på å bli forkjøla da jeg var veldig tett i nesen og kjente et trykk over nese/øynene. Jeg tenkte kanskje det kunne være bihulebetennelse... Neste dag våkna jeg fortsatt med vondt i hodet, ikke sånn vanlig hodepine, men litt mer trykkende hodepine i fremre del av hode/pannen. På jobb sitter jeg mye foran PC og hadde litt vondt for å se på skjermen. Dette ble egentlig bare verre ut mot kvelden. Dette har pågått nå siden søndag. Jeg legger meg med hodepine og våkner med hodepine. Jeg må nesten myse når jeg ser på skjermen nå, og har skikkelig vanskelig for å holde fokus. Samtidig har jeg vært veldig stiv i nakken. Mulig dette kommer av stress. Stressnakken kjenner jeg igjen, men ikke denne trykkende følelsen over øynene. Jeg kjenner jeg blir litt stressa når det pågår over flere dager sånn, og smertestillende ikke funker. Jeg har hatt noen hektiske uker, men det har jeg jo hatt før og. Hva kan dette være? Bør det undersøkes?

Jeg har til info brukt nesespray en lengre periode. Først brukte jeg Otrivin, men så gikk jeg over til å bruke Avamys. Helt til jeg ble veldig sår og blødde endel neseblod.. Så det har jeg kutta ut nå.

Svar

Hei! De kan absolutt ha sammenheng med bihuler og lengere bruk av nesespray. Tette bihuler kan gi hodepine uten at man har mye symptomer fra nesen i form av snørr. Lengere bruk av nesespray påvirker blodårene i nese/bihuler slik at det kan skape en kronisk tetthetstilstand og lett disponere for bihulebetennelse. Paracet hjelper sjeldent veldig bra på dette. Ibux eller Voltaren har mye bedre effekt eller i kombinasjon med paracet. Da det foreligger komplikasjoner ved bihulebetennelse, skal det undersøkes av lege, og det vil jeg anbefale deg å gjøre. Behandlingen vil være steroidbasert nesespray siden du har brukt otrivin så lenge og evt antibiotika ved påvirket almenntilstand/feber. Legen vil ved klinisk undersøkelse sannsynliggjøre om bihulebetennelse er mest sannsynlig årsak eller om andre tilstander bør utelukkes.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Sveinung Haaland
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-