Besvær med å utligne trykket i øret

Spørsmål

Jeg har vært plaget med ørene i litt over 5 uker nå.
Det startet med at jeg følte meg 'tett' i ørene, noe jeg har kjent før da jeg har hatt mye ørevoks,
derfor tok jeg i bruk revaxør som jeg lot virke over natta. Skylte det ut neste dag men det ble heller værre enn bedre.
Neste kveld begynte jeg å høre en slags suselyd når jeg skulle sove, noe som resultere i at jeg begynte å søke rundt på nettet etter svar...
Der fant jeg mye elendighet som ikke gjorde saken bedre. Jeg har vært hos fastlegen der de først gav meg Rinexin, ifall jeg hadde tette
bihuler. Dette hjalp ikke stort. I starten fikk jeg rimerlig bra med angst å stress av denne elendigheten men jeg fikk meg noen sobril
som jeg tok hver kveld for å sove. Men benzo er ikke bra i lengden så jeg sluttet etter kort tid.

Nylig var jeg tilbake hos fastlegen hvor han så i ørene mine mens jeg foretok valsalvas manøver. Der oppdaget vi at det venstre øret popper fint ut
mens det høyre nekter å bevege seg. Forøvrig sa han at trommehinnen på det høyre øret går innover og han så noe som lignet på dråper(?) på trommehinnen. Jeg fikk Nasonex som jeg skulle bruke for å se
om det ble bedre. Kan også nevne at jeg føler at jeg hører litt dårligere på høyre øre enn venstre. Jeg fikk henvisning til ØNH lege men det kan ta en stund.

Kan bruken av revaxør ha skapt denne elendigheten?
Kan vann som jeg brukte i skyllebalongen på et eller annet vis klart å smyge seg gjennom trommehinna? Eller evt. laget et hull (men det burde jeg vel ha kjent?).
Jeg klarer å utligne trykket på høyre side, men da må jeg blåse temmelig hardt å lenge, noe som gjør at jeg blir svimmel og elendig.
Jeg har vært litt avhengig av otrivin ei stund, kan dette ha kludret det til for øretrompene mine? (Vet at man ikke skal bruke mer enn 7-10 dager men har brukt ca. 1-2 flasker i måneden i ca. 1.5 år)
Har tenkt på å kutte ut nesesprayen men jeg synes at suset bare blir verre hvis jeg blir tett i nesa.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Dersom du ikke lengre har voks, så skyldes dette mest sannsynlig at det er en trang forbindelse mellom mellomøret og svelget, altså øretrompeten. Dette er vanligvis forbigående men kan vedvare i uker og noen ganger måneder. Du bør tilstrebe å ligge høyt med overkropp og hode om natten samt utføre valsalvas manøver hyppig, men ikke dersom du får smerter i øret (utligne trykket). Dersom plagene vedvarer over tre måneder og du får dårlig hørsel på den aktuelle siden, så kan det ha tilkommet i væske i mellomøret. Noen ganger må dette tappes ut ved et lite inngrep. Lykke til videre!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-