Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Belegg på tungen, sår ved drøvelen, irriterte luftveier.

Spørsmål

Hei! Jeg er en kvinne på 58 år som i senere tid har vert plaget med sårhet øverst i ganen, bak drøvelen. Har også oppdaget noen blemmer bakerst på tunga. Hvite med litt rødlighet. Føles også som jeg har fått et gulaktig belegg på tunga, som kan skrapes av. Trodde først det var en forkjølelse. Siden jeg også plutselig kan få rennende nese. Men det virker som om symptomene forandrer seg raskt fra å avta og så plutselig forsterke seg litt igjen. Har også vert plaget med irritasjon i luftveiene over lengre tid, som kommer og går. Ingen smerter med noe av det overnevnte.

Kvinne 58
Svar

Hei.


Her har du ikke stilt noen konkret spørsmål, så det er litt vanskelig for meg å vite hva du ønsker råd eller informasjon om.

Jeg tenker for det første at her er det ingen grunn til bekymring, for det finnes ingen mistanke om at dette skulle skyldes noen alvorlig sykdom, slik du beskriver det. Vi kan tenke i retning av sopp på tungen, jfr belegget. Vi kan tenke på en lett infeksjon, siden du er sår baki ganen ved drøvelen, og tidvis rennende nese, og irriterte luftveier. 

Vi har coronavirus epidemi, og vi vet at mange får kun lette symptomer på dette, og jeg kan naturligvis ikke kategorisk utelukke at din sårhet i ganen og irriterte luftveier kan skyldes dette, men isåfall er du jo ikke spesielt syk og trenger ingen behandling. Skulle dette mot formodning bli verre og du bli syk, få pustevansker, feber eller bli dårlig, så må du ringe fastlegen og konferere. 

Hvis ikke så tenker jeg at det eneste rette her er å se dette an, siden det i disse dager er første prioritet å ikke utsette seg for smitte ved unødige besøk på legekontorer og legevakter.

Håper informasjonen er til nytte. Ha det bra.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-