Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Beinhinnebetennelse i neserota?

Spørsmål

Hei! Jeg har slitt med smerter over neserota og hodepine i fire år, og blir ikke kvitt det. Det kom nærmest ut av det blå i juni 2016. Smertene begynner ofte over neserota og gir trykk, press og hodepine i pannen mot tinningene. Jeg har hatt en bihuleoperasjon i 2019, men smertene over neserota har ikke gitt seg, og kirurg mener at det ikke har med bihulene å gjøre. Jeg har prøvd akupunktur, kiropraktor og har nå i et års tid gått til nevrolog. Nevrolog tror jeg har en type spenningshodepine, men er usikker på smertene over neserota. Jeg skal til en ØNH spesialist i august for å få en «second opinion», da CT bilder tatt i mars i år viser at jeg fortsatt har moderate slimhinnefortykkelse i begge maxillarisinus. Men har egentlig ikke noe håp om at han evt finner noe annet enn de andre ØNH har funnet ut. Men mitt spørsmål er om det går an å ha beinhinnebetennelse i nesebeinet? Jeg får alltid vondt hvis jeg setter på meg briller. Da blir det ganske umiddelbart vondt over neserota og det kan sprer seg opp til panna. Og hvordan finner man evt ut om det er det?

Mann 49
Svar

Hei.


Beinhinnebetennelse er noe en vanligvis kun får i rørknokler som legger og armer, dvs de deler av skjellettet som deltar i bevegelsesprosesser. Det er irritasjonstilstander som følge av for eksempel overdrevet langdistanseidrett. 

Ved beinhinnebetennelser er det ingen infeksjon eller bakterier involvert.

Jeg kan derfor ikke se for meg at det går an å ha en beinhinnebetennelse over neseroten.

Men er det kanskje infeksjon i beinet du tenker på? Slike bakterielle infeksjoner kalles osteomyelitt. Det er en alvorlig tilstand, som du etter alt å dømme ikke har.

Det gir oftest feber, sterke smerter, sykdomsfølelse, utslagt på infeksjonstegn i blodprøver, og kan bli veldig alvorlig uten antibiotika.

Diagnosen osteomyelitt stilles ved CT eller MR, støttet av blodprøver og evt oppvekst av bakterier i blodkultur.


Det er bra at du fortsetter å utredes av ØNH-lege her, da en mulig forklaring kanskje kan være dette med slimhinnefortykningene i bihulene dine. Nevrologen kan også ha rett i sin diagnose, og det går jo også an at det er mer enn en forklaring på smerteplager, med andre ord kan begge deler være tilfelle.


Håper at du finner gode løsninger. Lykke til.