Atrofisk rhnitt - skorping i nesen

Spørsmål

Jeg har i flere år vært plaget med svært tørre slimhinner i nesen. Dette har blitt en ond sirkel hvor jeg lett blør neseblod, pirker på eller snyter ut skorper for så å begynne å blø neseblod igjen. For tre år siden var jeg hos en øre-nese-halslege som ikke fant noe galt, utover å konstatere at slimhinnene var svært tørre. Jeg ble anbefalt å bruke en olje-nesespray. Dette gav lindring, men skapte nye problemer i form av store og smertefulle kviser utenpå og til dels også inne i nesen.

Finnes det noen annen måte å bli kvitt problemet på - operasjon eller annen behandling? Hvordan er langstidvirkningene med sår som aldri får gro ordentlig - kan dette føre til kreft på sikt?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Dette kalles for atrofisk rhinitt på fagspråket, og har ingenting med kreft å gjøre, bare så det er nevnt. Det er vanlig at man har varierende grad av skorper som gir ubehag og som gir såre slimhinner fordi man ofte forsøker å fjerne disse. Rhinoil, eller sesamolje, som du sikkert har forsøkt er ofte gunstig i sær dersom man tar det til natten. Det er ingen kirurgisk behandling for dette, man kan ikke fjerne slimhinnene i nesekaviteten med operasjon, disse utgjør en stor del av ditt immunapparat. Du bør forsøke enten hvit vaselin til natten, eller evt også bepanthen salve to ganger daglig i 3-4 uker. Dette kan hos mange gi ro til slimhinnene og dermed også symptomlindring. Lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn