Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Alltid tett i det ene neseboret, og klumfølelse i halsen

Spørsmål

Hei, er en gutt på 18 år som sliter veldig med en klump i venstre siden av halsen. Venstre nesebor er også alltid tett og det føles som at det renner snørr og slim ned fra nesen og ned i halsen. Klumpen er der hele tiden og har vært der i over et år. Fikk den etter å ha hatt omgangssyke og den har vært der siden. Klumpen eller slimet gjør at jeg må brekke meg. Dette har skjedd fire ganger den siste måneden. Jeg kaster opp, ikke fordi jeg er så veldig kvalm egentlig. Men fordi den klumpen skaper brekning. Det er helt forferdelig og jeg spiser veldig lite pga dette. Har ingen fysisk klump som jeg kan kjenne på halsen, den er bare "innvendig". Jeg kan harke det opp til en viss grad, men blir aldri borte. Og hvis jeg harker for mye vil jeg brekke meg. Noen anelse om hva det kan være eller hva som bør utredes/sjekkes? Det er helt sykt ubehagelig og ødelegger alt for tiden. Takk på forhånd

Mann 18
Svar

Hei.


Jeg kan ikke si noe med sikkerhet om hva dette er, uten å undersøke deg, naturligvis. Men jeg har noen tanker om hva det eventuelt kan være, og fremfor alt så kan jeg fortelle deg hva du bør gjøre her.


Ditt venstre nesebor er alltid tett, forteller du. Det kan bety at skilleveggen inni nesen din er skjev. Det kan gi en del plager, f.eks. tetthet og slimdannelser, slik du har. Det kan noen ganger rettes opp med en mindre operasjon, om man mener det vil hjelpe pasienten. La fastlegen din se deg inn i nesen, så får du svar på om du har slik skjev neseskillevegg. Har du det, kan fastlegen eventuelt henvise deg videre til en ØNH-lege for å få en vurdering på om du vil ha nytte av en operasjon.


Klumpen i halsen kan kanskje være en kronisk forstørret mandel, evt med pusspropper. Også her starter du med å la fastlegen kikke deg i halsen, og evt videresender deg til ØNH-lege om nødvendig. ØNH-legen kan se lenger ned med fiberoptiske instrumenter. Da kan en finne ut hva dette er eller ikke er, og gi deg den behandling du eventuelt trenger.


Som du forstår, er forutsetningen for å finne ut hva som kan hjelpe deg, at du først får stilt en eller flere diagnoser, og når det er gjort, vil en ta stilling til hva slags behandling som kan hjelpe deg.


Så plaget som du høres ut til å være av dette, synes jeg avgjort at du bør gjøre noe med dette, og følge rådene jeg har gitt deg her. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-