Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Allergivaksinering for katt og hund

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på mulighetene for å få tatt allergivaksinasjon for allergi mot katt og hund. Jeg tenker å bli veterinær, og planlegger å begynne på studiet etter sommeren. Jeg har ikke hatt god nok effekt av vanlige medikamenter (har brukt Avemys nesespray og Aerius tabletter) til å kunne praktisere som veterinær med allergiene jeg har nå. Så vidt jeg har forstått det er slik vaksinasjon veldig dyrt. Hva er mulighetene for å få denne kostnaden dekket av staten mtp. at det direkte påvirker evnen til å utføre et yrke? Hvordan går man frem for å få å bli vaksinert? Om jeg ikke kan få det dekket, ca. hva koster en vaksinasjon for allergi mot katt, og ca. hva koster det for vaksinasjon for allergi mot både katt og hund? Det er definitivt allergien mot katt som er verst, men det slo ut på hund også når jeg tok blodprøve.

Mann 23
Svar

Hei

Vaksinasjon er som du sier veldig dyrt og en er strenge med å selektere de som får det dekket av det offentlige. De som er kandidater for vaksinering er bl.a. de med uttalte symptomer på tross av behandling med vanlige allergimedisiner (tabletter, nesespray, øyedråper), samt at en tar hensyn til hvilken profesjon pasienten har. En birøkter med alvorlig allergi mot vepse/biestikk, blir som regel tilbudt vaksinering.

Når det kommer til pris, så er det vanskelig å uttale seg om, da private aktører bestemmer prisen selv. Dersom du får det gjennom det offentlige, så blir det som regel på blåresept. Da betaler du en egenandel (tror det er 39% av total pris, men maks 520 kroner ved utlevering av medisiner som varer utover 3 måneder). I tillegg betaler du egenandel for konsultasjon og evt. materiellt utstyr (spirometri, injeksjon ol.l.).

Anbefaler deg å få fastlegen din til å henvise deg videre for en vurdering hos ØNH spesialist/allergolog. Jeg har mine tvil om en setter igang med vaksinering før du i det hele tatt har kommet inn på studiet, så få avgårde søknaden til veterinærstudiet.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-