7 år med nesespray

Spørsmål

Hei.

Har et ubehagelig trykk over øverste del av nesen(mellom øynene). Det kan komme av uvant mye brille bruk, men nå er det 2 dager siden sist jeg hadde dem på så jeg begynner å tvile.
Jeg må også nevne at jeg nettopp har hatt øyekatarr og har drypt øyene (husker ikke hvilken type dråper) og at jeg er avhengig av Rhinox nesespray (7 år, har prøvd å slutte, men ingenting ser ut til å hjelpe, får pusteproblemer når jeg er tett i nesen).
Hva kan dette være, er selvfølgelig redd for at spray bruken kan være årsaken??

Kvinne, 28 år

Svar

Hei!

Det kan være flere årsaker til at du har et slikt trykk over neseroten. Jeg vil i første omgang tenke på at bihulene dine er påvirket av feks en liten forkjølelse eller evt en bihulebetennelse. Øyekatarr kan også gi ubehag i området, men jeg forstår at du er ferdig med kur for dette?

Det er alvorlig at du har brukt nesespray i 7 år! Dessverre tror jeg neseslimhinnen blir syk av slik langvarig nesespraybruk, og bare det faktum at du bruker nesespray hele tiden bør føre til en vurdering hos ørenesehalslege. Når slimhinnen blir vant til slik nesespray reagerer den med å hovne opp så snart virkningen er over slik at du helt riktig blir avhengig av slik spray.

Hvis ikke plagene ved neseroten gir seg kan du kontakte legen din. Da bør du også be om en vurdering av neseslimhinnene hos en ørenesehalslege.