Plager etter bihulebetennelse

Spørsmål

Hei!
Jeg er en jente på 33 som i slutten av november fikk jeg en kraftig forkjølelse som varte i ca. en uke. I ukene etter fikk jeg stadig mer trykk og smerter i panne og ansikt på høyre side, samt en kraftig trykkfølelse i øret på den samme siden. Da smertene hadde vært kraftige i over en uke, samt at jeg ikke hadde følt meg spesielt syk ellers gikk jeg til lege som gav meg antibiotikakur for bihulebetennelse. Antibiotikakuren tok "det meste" av ubehaget, jeg ble bedre, men gikk rett inn i en ny kraftig forkjølelse. Rant konstant fra nesen, og da jeg snytte meg kjente jeg det der betennelsen hadde vært og jeg ble svimmel. Etter at forkjølelsen igjen slapp taket har jeg bare innimellom kjent noe til bihulebetennelsen. Noen dager har jeg kjent ubehaget over og bak det ene øye og trykk i øret, men ikke på langt nær så sterkt som da jeg fikk antibiotikakur. Men etter at forkjølelsen gav seg har jeg vært plaget med anfallsvis ubehagsfølelse i kroppen. Kan gå fra å være helt pigg og fin til plutselig å føle meg kvalm og elendig. Når denne kvalmebølgen kommer føler jeg meg ør i hodet. Ikke svimmel som at jeg vil falle eller noe slikt, men akkurat som hodet og øynene ikke henger helt med. Jeg har bare lyst til å legge hodet ned og lukke øynene. Ørheten varer ikke så lenge, men kvalmen kan sitte i flere timer. Etter en sånn runde føler jeg meg veldig sliten og spesielt trett i øynene. Jeg er helt fin om natten, sover godt. Våkner som regel helt pigg, og tenker hver dag at nå er det over i dag føler jeg meg helt på topp. Men så kommer dette, som regel helt uanmeldt. Spiser som normalt, men når kvalmen henger i, har jeg ikke matlyst. Dette har nå vart i ca. en uke.

Lurer litt på hva dette er og om det har sammenheng med bihulebetennelsen. En jeg kjenner nevnte for meg at det kunne være krystallsyken, men når jeg leser om den er jo det kraftige svimmelhetsanfall, sånn at du klarer å stå på beina og det er ikke i nærheten av så kraftig hos meg!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er nok en sammenheng mellom bihulebetennelsen og de symptomene du opplever nå. For det første kan antibiotikakurene ha virket negativt inn på normalfloraen av bakterier i tarmen. En ubalanse her kan gi uvelhet, svimmelhet og kvalme. Et godt tips er å ta biola eller andre melkesyrebakterieholdige produkter. Såkalte probiotika. Idoform får du kjøpt på apotek uten resept og inneholder dette. En annen mulighet er ikke krystallsyken, men vestibularisnevritt. Det kalles på folkemunnet for virus på balansenerven. Symptomene er mye mindre enn krystallsykden, med svimmelhet og kvalme. Dette kan vedvare i flere uker og kommer ofte etter virusinfeksjon i øvre luftveier. Det finnes ingen spesifikk behandling mot dette. Videre kan det fortsatt være væske i bihulene som gir plagene. Fortsett å bruke saltvannsdråper og snyt deg forsiktig. Trykket må reduseres. Dette kommer til å gå over, men det kan ta tid. Ny antibiotikakur skal du være veldig tilbakeholden med så lenge du ikke har høy feber og påvirket almenntilstand.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-