Bihuleaffeksjon og tretthet

Spørsmål

Hei,

jeg fikk krystallsyken for tre år siden, og slet med det til og fra i nesten et år. Nå er det lenge siden det har gått skikkelig rundt for meg, men har hatt tendenser til at det har kommet tilbake på høyre side nå, det var også denne som var verst da det oppstod.Nå har jeg imidlertid også problemer med å fokusere blikket innimellom og føler meg også ustø uten å være "karusellsvimmel". I tillegg føler jeg meg mye trøtt og sliten, får jevnlig hodepine og smerter/ubehag i øvre del av nesen, kinnene og overkjeven. Disse plagene har jeg har jeg hatt noen år, og det har ofte sammenfalt med mensen, så jeg har tenkt at det kan være en form for menstruasjonsmigrene, og det var også bedre under graviditeten. Jeg har aldri tatt noe for dette, men det har innimellom vært så plagsomt at jeg har vært hjemme fra jobb. Har begynt å tenke på nå om det kan ha en sammenheng med bihulene evt?

Jeg har en baby på 4 mnd, og vet at det er naturlig å være sliten da, men babyen er veldig medgjørlig og sover stort sett 7 timer i strekk hver natt, og deretter 2-3 timer til, så det burde ikke være søvnmangel som gjør at jeg føler meg sånn. Har hatt lavt jern etter fødselen, men har tatt jerntabletter i måneder nå uten å føle meg i bedre form. Har ellers sjekket både b12 og blodsukker hos fastlegen uten at det ble avdekket noe unormalt.Fastlegen mener det ikke er så mye å gjøre annet enn å se det an og evt henvise meg til balanselaboratoriet igjen om noen uker om jeg ikke blir bedre. Har blitt anbefalt fysioterapeut for øvelser, særlig siden jeg også er litt stiv i nakken etter graviditet og amming. Har vært hos optiker, og hadde -0,75 på ene øyet og litt lavt trykk i øynene, men det var visst bare bra.

Vet at det sikkert tar litt tid før jeg kan forvente å bli bra, men begynner også å bli litt redd for at det feiler meg noe alvorlig. Burde jeg bli utredet mer på noen måte, eller må jeg bare ta tiden til hjelp? Kvinne 29

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Jeg tror det kan være smart å fokusere på dine bihuler og se etter om du kan ha en form for kronisk inflammasjon i slimhinnene i bihulene. Det høres ikke helt ut som om krystallsyken (godartet stillingsavhenig svimmelhet) er utløsende for dine nåværende plager iallefall. Det er vanlig å starte med en CT røntgen av bihulene som kartlegger anatomi og grad av slimhinnehevelse på en bra måte. Det er nokså vanlig at pasienter med kronisk rhinosinusitt har en form for fatigue, en slags tretthet eller slitenhet som også allergikere ofte får. Alt ut fra hva CT bilder av bihule og nesekavitet viser vil fastlegen din kunne administrere medisin, eller henvise til ytterligere utredning av nese og bihulekaviteten hos spesialist. Lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn