Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Terapiresistent halsbetennelse med streptokokker

Spørsmål

Jeg har langvarig slitt med halsbetennelse. Det startet først for ca 10-11 uker siden. Har vært til fastlegen gjentatte ganger, og testet positivt på streptokokker hver eneste gang, til tross for flere kurer med antibiotika. Så langt har jeg hatt 10 dager med Appocillin, 10 dager med Ery-Max, 3 dager med Azritomax, og er nå snart ferdig med 10 dager på Dalacin. Symptomene er like. Vet starten av hver antibiotika kur har jeg svært vondt i halsen, som blir raskt bedre etter to-tre dager inn i kuren, hvorpå det sakte forværrer seg. Dette er nå også tilfellet, og jeg er på slutten av min 10 dagers kur med Dalacin. Har ikke lengre troen på at antibiotika vil hjelpe meg, så hva kan gjøres...? Alt sammen startet når jeg fikk influensa i starten av desember.

Mann 35
Svar

Basert på din sykehistorie, så kan det tenkes at det ikke bare er streptokokker som forårsaker dine plager. Det kan være andre bakterier i ditt svelg som gjør at de typene antibiotika du har fått til nå ikke helt klarer å ta knekken på streptokokkene.

Dersom symptomene nå har kommet tilbake, etter Dalacinkuren, og du fortsatt tester positivt for streptokokker, så kan du be din fastlege om å ta en dyrkningsprøve fra svelget, samt å forsøke en 7-10 dagers kur med en antibiotika som heter Augmentin.

Dersom kur med Augmentin ikke hjelper og dyrkningen fra svelget ikke gir ytterligere informasjon om årsak, så kan du be om henvisning til ØNH lege for en vurdering.

Håper dette kan hjelpe deg! God bedring!