Halssmerter

Spørsmål

Hei,

jeg er 19 år og sliter med vond hals som startet for 3 uker siden. Fikk først veldig vondt og kunne nesten ikke snakke, samtidig som mandlene var veldig hovne og såre. Gikk på to antibiotika kurer, før jeg kjente at halsen ikke var like vond. Men mandlene var allikevel fortsatt hovne. Nå har jeg fått store smerter på venstre siden av halsen igjen, samtidig som jeg også har fått vondt på venstre siden av tunga. Smertene på tunga kan minnes om som når man ved uhell biter seg selv i tunga.

Til tross for smertene har jeg ikke hatt feber, vært slapp eller følt meg syk. Jeg ble hjemme fra skolen de to første dagene det begynte, men har faktisk trent litt i etterkant ettersom kroppen føles helt frisk.

Har hatt en del vondt i halsen før, men aldri noe så vondt og som har vært vondt så lenge. I tillegg har jeg heller aldri opplevd at antibiotika kuren ikke fungerer. Har dere noen formening om hva det kan være? Selv vil jeg anta at det er virus, samtidig som jeg har allerede tatt en blodprøve hvor legen ikke sa noe om at det var kyssesyken. Skal uansett ta en ny blodprøve til uka.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det er ikke så godt å si hva det kan være uten å få undersøkt halsen. En sjeldent gang kan halsbetennelse kompliseres av pusslommedannelse (abscesser). Da blir ofte den ene mandelen veldig hoven og smertefull. Da har man ofte høy feber og påvirket almenntilstand. Sårdannelse i munn eller tunge er ofte forkjølelsessår som skyldes virus. Det er mest sannsynlig i dette tilfelle. Om det er veldig vondt er det mulig å smøre på med lokalbedøvende krem som du får kjøpt på apotek uten resept. Ellers er det gunstig med Corsodyl munnskyllevæske. Jeg ønsker deg god bedring.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn