Halsbetennelse

Spørsmål

Hei,
Har vært plaget av sår hals og nedsatt allmenn tilstand i litt over fire uker nå. Gikk omsider til legevakt i landet jeg nå bor i (nettopp flyttet dit) hvor jeg ble undersøkt av ØNH lege, som mente jeg hadde strep infeksjon, og fikk 10 dagers penicillinkur som ble avsluttet for 12 dager siden. Betennelsen på mandlene forsvant, hodepinen ble lettere og jeg er generelt bedre i form, men halsen er fremdeles rød og sår (ikke smertefull, mer plagsom og sår). Halsen har ikke blitt bedre/ingen endring i løpet av de tolv dagene etter penicillinkur. Jeg har ellers hovne lymfeknuter i halsen og det føles stramt, samt at jeg får strømninger ut mot ørene i ny og ne. Dette blir verre når jeg er trett. Er generelt meget sliten og trett, føler meg tiltaksløs og er ikke meg selv om dagen. Får også en intens sporadisk kløe rundt omkring på kroppen, spesielt på mage, armer og bein. Har ikke feber, men dette er noe jeg meget sjelden får. Føler meg likevel febersyk enkelte dager. Har relativt lav basal kroppstemperatur - ble målt til 35,4 sist jeg var hos lege. Tungen min føles i tillegg forstørret og papillene fremme på tunga er litt hovne og ømme.

Har lavt stoffskifte og går på levaxin 125 mcg hver dag. Blodprøvene er fine.
Har astma og tar Relvar hver morgen. Skylder munnen godt etter hver gang.
Har en psykisk påkjennende jobb som er slitsom om dagen.
Snuser. Røyker ikke.
Har allerede hatt mononukleose.

Har nettopp flyttet til utlandet (Europa) og ikke fått meg fastlege ennå. Har time hos lege i Norge om to uker. Spørsmålet er da om det er dumt av meg å vente så lenge? tenker at det kanskje ikke er så farlig siden jeg ikke har feber...? hva kan det være/hva forteller bildet deg? kan det bare være at immunforsvaret mitt er svekket pga stress og at det derfor tar litt ekstra tid å bli frisk?

På forhånd takk :)

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Litt uheldig start på utenlandsoppholdet det der! Fint at du sendte meg bilde av munnen og halsmandlene. Jeg kan se at halsen fortsatt er sår, men så lenge du ikke har feber, så ville jeg sett det an litt til. Det kan være som du sier at stress med flytting til et annet land og krevende jobb gjør at det tar litt lenger tid før du blir bra, da det kan påvirke immunforsvaret. Ta det litt med ro fremover, ta smertestillende (f.eks. Ibux/Paracet el.l.), spis og drikk godt, så går det nok over.
Dersom dette vedvarer over lengre tid, om det blir mer smertefullt og du får feber, så kan det være lurt å oppsøke lege igjen for å undersøke halsmandlene og det kan da være fornuftig å få tatt en prøve fra svelget, for å se om det evt. er en bakterie som forårsaker dette. Det er ikke uvanlig at en halsbetennelse kan blusse opp igjen. Ønsker deg god bedring og lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn