Lommelegen tekst
Søk blant 44,219 spørsmål og svar.

overvekt

Artikler og legesvar med fagfeltet: overvekt

Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Norum leder referansegruppen som har fått i oppdrag av generalsekretær Gro Harlem Brundtland å lage en global strategi for å redusere overvektepidemien, og dermed helseskadene som følger av den. Møttes i Oslo 18-19 november møttes kommisjonen i Oslo. Ekspertene kom fra hele verden. Norum forteller...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Hva er forskjellen på angina og hjerteinfarkt? Et hjerteinfarkt er en tilstand hvor hjertemuskulaturen får for lite oksygen. Dette vil føre til at den underernærte muskulaturen dør. Som regel skyldes dette at en blodåre i hjertet har gått tett på grunn av en blodpropp, men andre årsaker kan være...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Karbohydrat: Generelt: Til karbohydratene hører blant annet grønnsaker, brød, ris, pasta og frukt, med andre ord: mat fra planteriket. Alle disse varene, er typiske på et norsk matbord, og det er bra - for det er fra denne gruppen at du bør hente mesteparten av energien din. For barn over tre år...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Fettet spares Når du spiser karbohydrat, for eksempel sukker, øker kroppen din forbrenningen av karbohydrat. Det gjør at fett blir mindre etterspurt som energikilde, og det skyves bakover i køen. Dermed -spares- fettlagrene i kroppen. For mye av det gode.. Hvis du spiser mer enn det kroppen din...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Hvis du er i tvil hvorvidt du bør gå ned noen kilo, eller om de ekstra kiloene sitter på midjen eller hoftene, kan du beregne ditt midje/hofte mål. Målebåndet er et egnet redskap til dette. Midje/hofte mål = midjemål i cm (målt i navlehøyde) hoftemål i cm Hos kvinner skal tallet helst være under...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Lommelegen gir deg her noen råd som kan hjelpe deg med å få litt energi i kroppen, selv når appetitten svikter. spis det du har lyst på - litt mat er bedre enn ingen mat! varier maten! bruk gjerne smør/margarin på brød, toast, grøt, poteter, pasta, ris, sauser, puddinger tilsett gjerne fløte,...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Prøv dette: Drikk mye (minst 2 -3 liter om dagen) - helst klar og kald væske(Isvann med litt sitron, eplejuice, farris, brus, svak te, is te, ingefærøl). Drikk mellom måltidene, ikke til dem Spis lite om gangen, men ofte Spis sakte, og tygg maten godt Syrlig mat kan dempe kvalmen Spis tørr...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
- Skriv dagbok. Det kan hjelpe å skrive aktivitets og måltidsdagbok for en uke av gangen. Det kan gjøre det lettere i forhold til matinnkjøp, og dessuten kan du bli oppmerksom på dine egne matvaner. - Planlegg dagen din. Tenk igjennom, eventuelt skriv ned, hva, når og hvor du skal spise og drikke...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
Vi nordmenn drikker brus som aldri før. Forbruket av mineralvann er doblet de siste 20 årene, og nordmenn ligger på verdenstoppen i brusdrikking. Brus er blitt den vanligste drikken i den videregående skolen. Hvordan påvirker dette egentlig helsa vår? Lett-brus vs. sukret brus En halvliter brus...
Fredag, 27 januar, 2012 - 23:42
- Vi tror at overvekt, type 2 diabetes og hjerte- og karsykdommer kommer av for høyt energiinntak i forhold til den fysiske aktiviteten vi har i dag. For å forebygge dette, tar vi tak i de mest energirike matvarene, de som inneholder mye fett, sukker og alkohol, forklarer Morken. I opposisjon til...

Sider