Artikler og legesvar med fagfeltet: overvekt

HIRSUTISME: Bilde av ung kvinne med økt hårvekst i ansikt. Årsaken til økt kroppsbehåring er ikke fullt kartlagt, selv om det er antatt å være forbundet med en hormonelle forstyrrelser.
Tirsdag 17. januar 2017
Økt behåring er som regel normalt, men en sjelden gang kan mye kroppshår være tegn på underliggende sykdom. Det finnes behandling for uønsket hårvekst..
Les
GRAVID: Alder er den viktigste faktoren for hvor rask du blir gravid.
Tirsdag 10. januar 2017
Det å bli gravid har du egentlig lite kontroll på, men det er noen ting du kan gjøre for å øke sjansen. Les gynekologens råd.
Les
Søndag 8. januar 2017
Hei, jeg er redd og urolig for egen helse. Ble noen dager før juleaften tett og snørrete. Dette ble verre i romjulen, og jeg dro til legen. CRP var 10, influensatest viste negativ. Fikk beskjed om virusinfeksjon og resept på hostesaft. Etter noen dager oppdaget jeg hvitt belegg på mandlene og hadd...
Les
FEDMEOPERASJON: En rekke faktorer avgjør om du er egnet for en slankeoperasjon, deriblant BMI
Torsdag 5. januar 2017
Dersom du er veldig overvektig og helsen din er i alvorlig fare, kan fedmekirurgi være et alternativ.
Les
MIDJEMÅL: Mer nøyaktig måling, som tar høyde for forholdet mellom fett og muskler.
Torsdag 5. januar 2017
BMI forteller lite om forhold mellom muskler og fett - derfor kan midjemål en bedre metode for å undersøke om du er normal- eller overvektig.
Les
BODY MASS INDEX: BMI er et mål på forholdet mellom vekt og høyde, og kan fortelle deg om du er normal- eller overvektig.
Torsdag 5. januar 2017
Dette er formelen for BMI. Din BMI forteller om du er undervektig, normalvektig, overvektig eller har fedme. Utregningen av BMI er enkel, midjemål kan gi mer nøyaktig måling.
Les
Mandag 19. desember 2016
Kvinne 26. Sykehistorie: 2007 start p-pille Loette28. 2010 multippel epstein bahr virus infeksjon (innlagt 2 uker sykehus) og ikke vært den samme siden. 2013 diagnostisert med post-viralt tretthetsyndrom som følge av 2010 infeksjon av spesialist. Begynnende første depressive episode rundt 3-6 månede...
Les
Torsdag 8. desember 2016
Det har aldri vært flere tilfeller av tarmkreft i Norge enn i fjor. ​Symptomene på tarmkreft er ofte vage og kommer sent i sykdomsforløpet.
Les
STRESSER DU? Stress gir økt risiko for mange sykdommer.
Onsdag 7. desember 2016
Dette skjer med kroppen din når du over tid produserer stresshormoner. Det er ingen myte at man kan bli syk av stress, selv om det som regel er flere medvirkende mekanismer til sykdommen.
Les
KREFT i TYKKTARM: Kreftsvulster kan oppstå på et eller flere steder i tykktarmen eller endetarmen.
Onsdag 30. November 2016
Kolorektal kreft er kreft som oppstår enten i tykktarmen eller endetarmen, de to siste delene av fordøyelsessystemet.
Les

Sider