Artikler og legesvar med fagfeltet: kvalme

MAGEPROBLEMER KAN HA MANGE ÅRSAKER: Symptomer fra magen kan skyldes svært mange sykdommer. Det er viktig å skille mellom kroniske mageproblemer og akutte magesmerter.
Fredag 21. april 2017
Det er mange forskjellige sykdommer som kan gi mageproblemer. Tilstedeværelse av visse symptomer i tillegg til mageplagene bør vektlegges.
Les
STIV NAKKE: Det er ikke alltid legen finner årsaken.
Tirsdag 18. april 2017
Stiv og vond nakke relateres ofte til inaktivitet. Stiv nakke gir også ofte hodepine og svimmelhet. Kink i nakken eller andre typer nakkevondt blir ofte bedre av bevegelse.
Les
SYMPTOMER VED ANGST: Nervøsitet, skjelving, muskelspenninger, svetting, ørhet, hjertebank, svimmelhet og ubehag i magen. Angsten kan være generell eller knyttet til spesielle situasjoner.
Mandag 10. april 2017
Angst vil si at du reagerer med frykt og redsel uten at det er en egentlig grunn til det. Det er flere forskjellige angstdiagnoser.
Les
ANGST KAN BEHANDLES: Angst kan gå over av seg selv, andre ganger kan man trenge hjelp. Det finnes flere ulike behandlingsalternativer.
Mandag 10. april 2017
Ulike former for terapi og medisiner kan hjelpe ved angstlidelser.
Les
Fredag 7. april 2017
Hei! Har vært plaget med sur mage over 1 år. Dro til lege for 1 år siden, da jeg "kollapset" på skitur. Ble kvalm og svimmel, måtte bare kreke meg hjem tilbake fra skituren. Dro på Volvat og fikk utredet mht hjerteproblematikk. Ingenting unormalt. Noen måneder senere - arbeidsEKG - alt bra. Videre ...
Les
Fredag 31. mars 2017
Hei. Jeg har vært plaget med morgenkvalme i ca. 1 år nå. I fjor høst startet jeg med Cipralex 5 mg som ga sterke bivirkninger på kvalme og oppkast. Jeg sluttet med denne etter ca 1 måned, men har fortsatt oppkast og brekninger hver eneste morgen når jeg pusser tennene og som har vart i 6 måneder n...
Les
Torsdag 30. mars 2017
Jeg har tidligere skrevet til dere og fikk svar den 22/3. Jeg har ustabilt blodtrykk og dere anbefalte at jeg kanskje skulle få sjekket bl a binyrene. Min lege sier at det kan ikke være noe galt der, men jeg blir veldig uvel særlig når jeg har spist middag. Det er ikke fordøyelsen, men jeg blir uvel...
Les
Mandag 27. mars 2017
Har en gutt på 13 år som sliter med migrene. Har vært borte ca 40% av skoledagene siden jul. Han har nå fått betablokker, Metaprolol Sandoz som forebyggende medisin. (12,5 mg/dag) Han har nå gått på denne en uke, men migrenen kommer og er som før. I tillegg er han svært kvalm. Dette gjør at ha...
Les
SVIE OG SMERTER: Svie når man later vannet kan være symtom på sykdom.
Mandag 27. mars 2017
Hvis det svir når du tisser, kan det være et symptom på en underliggende sykdom.
Les
HYPPIG VANNLATING: Hvis du må tisse oftere enn før, er det viktig å finne årsaken og behandle denne.
Mandag 27. mars 2017
Hvis du tisser ofte, kan det være et symptom på en underliggende sykdom.
Les

Sider