Artikler og legesvar med fagfeltet: kvalme

ANGSTANFALL: Ved et angstanfall vil man føle en indre uro og redsel, samtidig med flere fysiske symptomer
Fredag 16. June 2017
Å få et panikktanfall er vanlig, men symptomene kan være ganske forskjellig, og det er ikke alltid lett å forstå at det er angst det handler om.
Les
LIVMORHALSKREFT: Gir ofte få symptomer. Smerte og uregelmessig menstruasjon er det vanligste tegnet.
Tirsdag 13. June 2017
Hvert år får rundt 300 kvinner i Norge livmorhalskreft. Les mer om denne kreftformen her.
Les
GALLESTEIN: Disse steinene ble operert ut fra galleblæra fra en pasient. Størrelse på disse stenene er mellom 10 og 15 mm.
Tirsdag 6. June 2017
Gallesteiner dannes når gallen i galleblæren krystalliserer og blir til harde, steinlignende klumper.
Les
MAGESMERTER: Ved bukspyttkjertelbetennelse er symptomene smerter øverst i magen. Smertene stråler ut til ryggen og til venstre side.
Tirsdag 6. June 2017
Årsaken til akutt bukspyttkjertelbetennelse er vanligvis gallestener eller kronisk alkoholforbruk. Man kan også få det hvis man har mye fett i blodet eller bruker visse medisiner.
Les
FLÅTTBITT: Et flåttbitt kan i sjeldne tilfeller medføre alvorlig sykdom. Fjern alltid flått hvis du ser at du har en på huden din.
Torsdag 1. June 2017
Skogflåttencefalitt (TBE) er en sjelden sykdom man kan få av flåttbitt. Hjernevevet blir betent og sykdommen er alvorlig. Bor du utsatt til, kan det være lurt å vaksinere seg.
Les
BENDELORM I MAGEN: Bilde av bendelorm i en mennesketarm. Denne flatormen har et hode som fester seg i tarmen, og vokser videre med stadig flere ledd. Leddene løsner og føres ut tarmen.
Onsdag 24. mai 2017
Bendelorm er en flatorm som kan leve i menneskers tarmkanal og bli opp til 10 meter lang. Symptom på infeksjonen er at ledd fra ormen føres ut med avføringen.
Les
Tirsdag 23. mai 2017
Hei Vi har en sønn på 2 år og 5 måneder som helt fra fødselen har hatt ekstremt ofte (og løs avføring). Som nyfødt byttet vi bæsjebleier ca. 7-8 ganger i døgnet, også om natten, og han var utrolig sulten i forhold til våre andre to barn (han veide forøvrig 2800 gram ved fødsel). Ved 3,5 mnd alder...
Les
VANNHODE: Vannhode oppstår når hulrommene i hjernen fylles med for mye hjernevæske.
Mandag 22. mai 2017
Hvis hjernevæsken hindres på en eller annen måte, kan den hope seg opp. Hodet hos barn kan da vokse og bli unormalt stort.
Les
Mandag 22. mai 2017
Norske leger anbefaler ikke tarmskylling. – Jeg har hørt om tilfeller hvor det har gått hull på tarmen, forteller lege.
Les
Onsdag 10. mai 2017
Hei jeg er en ung mann på 22 som sliter med ptsd, synkope, oppkast, diaré og søvnmangel. Jeg går fast til legen min, psykiater og psykolog og det har jeg gjort det siste halvåret. (psykolog og psykiater 3mnd) Begynner å få et negativt syn på helsevesenet, og grunnen til det er mengden medisiner ...
Les

Sider