Artikler og legesvar med fagfeltet: diabetes

Symptomer på for lite søvn: Lite søvn fører til at man blir trøtt, ukonsentrert og ufokusert
Mandag 11. desember 2017
Alle er avhengige av søvn for å fungere i hverdagen. For lite søvn i kortere eller lengre perioder kan påvirke oss på mange forskjellige måter.
Les
TALEVANSKER; SYNSFORSTYRRELSE; SVIMMELHET OG NEDSATT KRAFT I EN ARM: Oppsøk lege. Et tia-anfall må man ta svært alvorlig.
Onsdag 6. desember 2017
Et drypp (TIA) er et forbigående anfall. Symptomer kan være talevansker, synsforstyrrelse, svimmelhet. Ikke «se det an», men oppsøk lege med en gang etter et slikt anfall.
Les
Tirsdag 28. November 2017
Har siden juni fått mer og mer mørke flekker under armene. Jeg har tenkt at det må være pigmentflekker, siden jeg er gravid mtp hormoner. Men nå er det kommet en del Blå flekker både i armhulene og i nakken min.. Disse blå flekkene smitter også av på håndkle eller når jeg bruker klut i dusjen! Klut/...
Les
Onsdag 22. November 2017
Hei, Jeg har fått noen merkelige smerter i foten som ikke vil gi seg. Smertene er lokalisert på/i fotbladet rett foran ankelleddet, over buen på innsiden og frem til "tåroten" på venstre storetå. Smertene fortoner seg slik: Plutselig oppstår skarpe, brennende smerter i dette området. De kan komme ...
Les
Fredag 17. November 2017
Hei. Jeg har slitt med mye utmattelse/tretthet en god stund. Det kjennes bokstavelig talt ut som at musklene ikke får oksygen. Blir veldig svak i armene og beina. Den siste tiden har jeg også vært plaget fra tid til annen med en rar ''murrende'' smerte i musklene, spesielt i høyre leggen og øverst i...
Les
STARTER MED EN USKYLDIG SKADE: Symptomene starter ofte innen et døgn etter den aktuelle skaden. Gruppe A streptokokker (GAS) er den vanligste årsaken til nekrotifiserende fasciitt.
Torsdag 16. November 2017
Infeksjon med kjøttetende bakterier utvikler seg svært raskt og kan bli livstruende i løpet av timer til dager.
Les
MATVARER SOM DU BØR VELGE: Senker kolesterolet ditt. Spis mindre mettet fett, og mer av disse matvarene, så vil det dårlige kolesterolnivået i blodet synke.
Onsdag 15. November 2017
Visste du at flere matvarer kan redusere LDL kolesterolet (det "dårlige" kolesterolet) i kroppen din?
Les
DEPRESJON HOS BARN: Symptomer kan arte seg som aggressivitet, passivitet eller uttalt angst, isolering eller kroppslige smerter.
Fredag 10. November 2017
Symptomene på depresjon er annerledes hos barn enn hos voksne.
Les
FLANKESMERTER: Hos noen vil nyresykdom gi symptomer i form av smerter i ryggen - eller flanken.
Fredag 3. November 2017
Nyresykdommer kan ramme akutt eller utvikles kronisk. De ulike årsakene til nyresykdom gir forskjellige symptomer.
Les
SYMPTOM PÅ DIABETES TYPE 1: Tørste og at du stadig må tisse, er et vanlig symptom ved diabetes type 1.
Mandag 30. October 2017
Diabetes type 1 er en autoimmun sykdom som gjør at kroppen slutter å produsere insulin, slik at blodsukkeret stiger. Man kan leve godt med diabetes 1, men sykdommen kan være dødelig om den ikke behandles riktig.
Les

Sider