Artikler og legesvar med fagfeltet: barn

AUTISME HOS VOKSNE: Forandringer i hjernen gir en utviklingshemning for sosiale ferdigheter og språk.
Torsdag 23. November 2017
Autisme omfatter flere ulike diagnoser som er beslektet med hverandre. Symptomer er vansker med sosialt samspill, kommunikasjon og språk.
Les
VANLIGSTE ÅRSAK TIL FORKJØLELSE: Rhinovirus er årsaken til omlag halvparten av alle forkjølelser. Det finnes mange typer, og du blir ikke varig immun etter gjennomgått forkjølelse.
Mandag 20. November 2017
Rhinovirus er den vanligste årsaken til forkjølelser.
Les
SÅR HALS, RENNENDE NESE OG SLAPPHET: Disse symptomene kan være tilstede både ved forkjølelse og influensa.
Mandag 20. November 2017
Har du influensa eller er du «bare» forkjølet? Symptomene er både like og ulike. Slik skiller du sykdommene fra hverandre.
Les
Mandag 13. November 2017
Hei! Jeg har en sønn på seks år som aldri har hatt en natt uten å tisse seg ut. Jeg vet at dette er svært vanlig, spesielt hos gutter, men tenker at dette muligens kan være unormalt med tanke på at: 1: Han har aldri hatt en tørr natt 2: Han er på do rett før han legger seg, pluss at han går på...
Les
DEPRESJON HOS BARN: Symptomer kan arte seg som aggressivitet, passivitet eller uttalt angst, isolering eller kroppslige smerter.
Fredag 10. November 2017
Symptomene på depresjon er annerledes hos barn enn hos voksne.
Les
NORSKE JENTER FÅR HPV VAKSINE: Og snart får guttene i 7. klasse også tilbud om å ta vaksinen.
Torsdag 9. November 2017
HPV-vaksinen reduserer risiko for overføring av HPV-virus og visse krefttyper.
Les
JOD I FISK: Sjøfisk og sjømat er den maten med høyest innhold av jod.
Jod
Onsdag 8. November 2017
Jod er et viktig næringstoff som vi får i oss gjennom maten. Flere grupper er utsatt for mangel på jod.
Les
Tirsdag 7. November 2017
Hei! Etter flere uker med utslett og kløe, rettet vi mistanken mot skabb. Hele familien tok nix-kur, inkludert junior på 2,5 år. Vi ble fortalt av legen at det er vanlig å klø i flere uker etterpå, og at de fleste blir bra etter en kur. Minstemann i familien fikk et hissig, rødt eksemlignende uts...
Les
SÅRSTELL: Du trenger remedier til å vaske såret (pyrisept, klorheksidin eller fysiologisk saltvann) og bandasje eller plaster.
Mandag 6. November 2017
Små kutt, sår og rifter og brannsår er noe de fleste opplever. Men vet du hvordan du steller sårene? Lær deg enkel sårbehandling - fem ting du bør huske på.
Les
KVISER: Svært vanlig plage. 80 av oss vil på et eller annet tidspunkt i livet være plaget med kviser. Kviser er vanligst i tenårene.
Mandag 6. November 2017
Kviser (akne vulgaris) er en av de vanligste hudsykdommene i befolkningen. I denne artikkelen kan du lese om årsak, hyppighet og forløp av akne.
Les

Sider