Artikler og legesvar med fagfeltet: syn

GRAVID OG KATT: Ta visse forhåndsregler for å unngå smitte av toksoplasmose.
Fredag 11. August 2017
Toksoplasmose er en fryktet infeksjon hos gravide som oftest smitter via avføring fra katt. Les om smitte, symptomer, risiko for foster, forebygging og behandling.
Les
Lørdag 5. August 2017
Hei, jeg er en mann på 25 år. Føler det er vanskelig å forklare men skal prøve så godt jeg kan. Det startet en dag i Januar da jeg ble syk, ikke noe mer enn at jeg hadde feber og var veldig kvalm og mye slim i halsen. Men etter det har jeg begynt å se "dårligere", Uklart syn og noen ganger føler j...
Les
Tirsdag 1. August 2017
Hei Jeg har i 1,5 måned slitt med nummenhet i låret som kommer og går. Det varer stortsett ikke så lenge av gangen men jeg merker noen ganger smerter i låret. Jeg sliter med en del nakken og jeg trodde kanskje det kunne ha noe med det å gjøre. Nå har jeg hatt det såpass lenge at jeg tror det er noe...
Les
KUGALSKAP: Den nye typen Creutzfeldt-Jacob sykdom (vCJS) får man ved å spise kjøtt fra et dyr med kugalskap.
Torsdag 27. juli 2017
Creutzfeldt-Jacob sykdom (CJS) er en hjernesykdom som fører til demens og død.
Les
KRAFTIG REAKSJON PÅ MYGGSTIKK: Slik kan en allergisk reaksjon på myggstikk se ut.
Onsdag 19. juli 2017
Myggallergi kan føre til svimmelhet, kvalme og tungpust, blodtrykksfall og hovne luftveier. Noen kan være ekstra følsom mot myggstikk, uten at det betyr at personen er allergisk.
Les
Tirsdag 20. June 2017
Hei, Fikk for over 6 måneder siden konstatert HØ bakre corpusløsning med fortetninger i glasslegeme. Har vært til ny kontroll for 14 dager siden. Fortetningene i glasslegeme har blitt betydelig større. Disse til dels store floaters er nå blitt en betydelig plage for meg. Sliter mye med arbeid på da...
Les
PREMATUR: Barn som blir født før den 37. svangerskapsuke er per definisjon født som prematur.
Fredag 16. June 2017
Det finnes mange årsaker til at man spontant føder for tidlig. Hvilken behandling som gis, kommer an på i hvilken uke du er.
Les
NETTHINNELØSNING: Kirurg dr. Bober ved netthinneseksjonen på Ullevål operer en pasient for netthinneløsning.
Tirsdag 13. June 2017
Ser du masse nye sorte prikker, skygger eller lysglimt? Oppsøk øyelege så fort du kan! Uten behandling av netthinneløsning vil du bli blind.
Les
BARNELEDDGIKT: Noen får smerter og hevelse i noen få ledd. Andre får mer typiske leddgikttegn med smerter og hevelse i flere ledd.
Onsdag 7. June 2017
Barneleddgikt er en form for leddgikt som forekommer hos barn fra 2 måneder til 16 år. Flere jenter enn gutter får sykdommen.
Les
Tirsdag 30. mai 2017
Hei Ifjor høst opplevde jeg en smell på jobben. Det begynte med at jeg var tung i kroppen når jeg kom på jobb og en følelse av og ikke orket noe. Tilslutt kolapset kroppen helt og blodtrykket skjøt i været. Jeg ble sendt på AHUS og de hadde meg natten over til observasjon. CT ble tatt for å u...
Les

Sider