Artikler og legesvar med fagfeltet: samliv

Mandag 20. November 2017
Jeg er 55 år, fikk HPV viruset for 4 år siden påvist. Har flere ganger hatt kjønnsvorter. Har nå en ny partner derfor håpe jeg å kunne få svar på disse spørsmålene. Hvis vi ha vanlig samleie smitter HPV da ved å ha oralseks? Hva menes med at det smitter fra hud til hud? Kan det smittes ove...
Les
LENGDEN PÅ PENIS: Mannens forhold til sin egen penis avgjør mannens selvbilde. Penisstørrelse er blodig alvor, sier psykologspesialist Atle Austad.
Mandag 29. mai 2017
Penisstørrelse er noe som opptar svært mange menn. Menn frykter at lengden på penis er mindre enn normalt, og denne frykten kan avgjøre mannens selvbilde.
Les
HJERTESTARTER: Dette er størrelsen på en hjertestarter med innebygget pacemaker.
Fredag 27. januar 2017
Pasienter som har en unormal puls eller arytmi kan ha behov for pacemaker eller en hjertestarter (ICD eller CRT).
Les
NEDSATT SEXLYST: Nedsatt sexlyst er mest utbredt blant kvinner, rundt 30 prosent av alle kvinner har nedsatt sexlyst.
Fredag 18. November 2016
Det kan være mange årsaker til at kvinner har lite eller mangler sexlyst. En av de vanligste årsakene er at kvinner ikke tar seg tid til å bli skikkelig tent.
Les
NÅR FORELSKELSEN GIR SEG: Det klassiske er at ved forelskelse har man økte nivåer av dopamin og noradrenalin, og lavere nivåer av serotonin i hjerne –  dette skaper økt seksuell lyst.
Fredag 18. November 2016
Det kan være mange årsaker til at en mann mangler eller har nedsatt sexlyst, og problemet er økende blant menn.
Les
BRUKER DU MEDISINER? Ereksjonssvikt kan skyldes bivirkning av medikamenter.
Tirsdag 15. November 2016
Ereksjonsproblemer kan være første symptom på en alvorlig sykdom, derfor er det viktig å oppsøke lege når problemet vedvarer.
Les
Tirsdag 8. November 2016
Jeg lurer på om man kan får genital herpes dersom man selv har munnsår, ikke partner og han gir enn oralsex? Altså at smitten kan gå fra meg til han og tilbake til meg?...
Les
Tirsdag 1. November 2016
Potenspillene kan inneholde helt andre ting enn det de oppgir på pakken. – Falsk Viagra kan gi alvorlige bivirkninger, og vi fraråder det på det sterkeste, advarer Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk.
Les
EREKSJONSSVIKT: Det er nokså vanlig å få ereksjonsproblemer i løpet av livet.
Onsdag 30. desember 2015
Ved hjelp av legemidler er det ingen grunn til at menn ikke skal være seksuelt aktive, selv i høy alder. Problemer med ereksjon er ikke uvanlig.
Les
Tirsdag 13. October 2015
Kvinner er sterile med en gang etter operasjonen, mens menn er sterile etter tre måneder.
Les

Sider