Artikler og legesvar med fagfeltet: søvn

Onsdag 20. januar 2016
Hei. Jeg har de siste mnd opplevd at halsen snører seg sammen når jeg hviler (er våken) eller våkner av dette rett etter innsovning. Må fokusere for å åpne halsen igjen eller hoste. Jeg ligger på siden og puster med åpen munn med vilje da jeg ofte er tett i nesen. Har ingen andre symptomer annet ...
Les
DEPRESJON: Et kjennetegn på depresjon kan være vansker med å komme i gang med aktiviteter, alt fra dagligdagse gjøremål til skole og jobb
Tirsdag 19. januar 2016
Bipolar lidelse, også kjent som manisk depressiv lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved at stemningsleiet kan svinge mellom to ytterpoler.
Les
TRAUME: posttraumatisk stresslidelse (PTSD) en betegnelse på en samling symptomer som noen opplever etter å ha erfart potensielt traumatiserende hendelser
Fredag 15. januar 2016
Etter en traumatisk hendelse kan man ha plager i lang tid. Hvor alvorlig disse plagene er, blant annet avhengig av hvor truende man opplevde hendelsen.
Les
TIDLIG OVERGANGSALDER: Mange arver sin mors overgangsalder, derfor kan det være lurt å ta en prat med henne - særlig hvis du er i faresonen for tidlig overgangsalder.
Torsdag 14. januar 2016
En av hundre kvinner kommer i overgangsalderen mellom 30 og 40 år.
Les
FORKJØLET PÅ JOBBEN: De fleste kan gå på jobb med en vanlig forkjølelse, men bør ta litt ekstra hensyn for ikke å smitte kolleger.
Onsdag 13. januar 2016
I de fleste tilfellene går det helt fint å gå på jobb med en vanlig forkjølelse. Men noen yrkesgrupper bør vurdere å bli hjemme.
Les
Fibromyalgi kjennetegnes ved dype, brennende smerter flere steder i kroppen
Torsdag 7. januar 2016
Fibromyalgi er vanskelig å diagnostisere, vanskelig å behandle og pasientene opplever ofte at sykdommen har lav status.
Les
Martine Hemstad Lyslid, leder i Ungdiabetes.
Tirsdag 22. desember 2015
Da tre år gamle Martine tok tak i ei vannmugge og begynte å styrte nedpå, skjønte foreldrene at noe måtte være alvorlig galt. Etter det har livet handlet mye om diabetes. Kraftig økning i diabetes type-1 gjør at stadig flere barn og unge må lære å leve med sykdommen.
Les
PLAGSOMT: En forkjølelse er plagsom, men i de fleste tilfeller totalt ufarlig. Men det er lov å ta litt ekstra vare på seg selv.
Torsdag 10. desember 2015
Det finnes dessverre ingen kur mot forkjølelse, men det finnes lindrende midler.
Les
JOBB ELLER HJEMME? Hvis man har feber eller er i den mest smittsomme fasen bør man kanskje holde seg hjemme fra jobben når man hoster og er forkjølet.
Mandag 7. desember 2015
Forkjølelse og hoste er mest smittsomt de første 2-4 dagene.
Les
HVA SLAGS HOSTE HAR DU: Husk at tørrhoste og slimhoste behandles forskjellig. Ved slimhoste må slimet få komme opp, og da bør man ikke bruke hostedempende midler.
Mandag 7. desember 2015
Har du tørrhoste eller slimhoste? Behandlingen er forskjellig.
Les

Sider