Lommelegen tekst
Søk blant 44,520 spørsmål og svar.

prostata

Artikler og legesvar med fagfeltet: prostata

Fredag, 27 januar, 2012 - 23:41
Baktierier som sprer seg Prostata står i forbindelse med urinrøret, og infeksjoner fra urinblæren eller urinrøret kan spre seg til blærehalskjertelen og gi prostatitt. Infeksjonen kan skyldes bakterier som finnes i avføringen eller en seksuelt overførbar bakterie, for eksempel klamydia....
Lørdag, 31 desember, 2011 - 19:40
har de senere år stadig oftere måttet opp å tisse om natten, 1-3ganger.Kan dette bedres, f. eks ved å massere omkring på området for å bedre blodsirkulasjonen.Er det sannsynlig at at jeg etterhvert må operere.Har flere ganger tatt prostatatest, pst, uten utslag.mann over 60Mann, 67 år
PSA
Tirsdag, 20 desember, 2011 - 00:24
blodpøve viste at prostataprøven PSA var noe høyre enn normalt 7.3 .De ø Evrige prøver var normale . Bla kolesterol 4.4. Er 71år 163 høy 76 kg. Pisser ofte og plutselig.Mann.Mann, 71 år
Søndag, 11 desember, 2011 - 21:35
hei. jeg er en mann på 30 år som har fått diagnosen prostatitt. urin og blodprøver var imedlertidig bra, PSA prøven viste også å vøre bra. jeg fikk først diagnosen på mandag, etter att den slo ut torsdag morgen. har fått tripometrin som behandlingsmiddel, men i dag (fredag) har jeg ikke merket...
Tirsdag, 15 november, 2011 - 19:01
Jeg har fått konstatert ondarta kreft i prostata uten spredning. Nå står jeg trolig foran operasjon(fjerning av prostata ), men er i tvil om jeg skal velge DaVinci metoden (robot) eller vanlig operasjon. Hvilken metode har dere best erfaring med og vil anefale?Mann, 67 år
Fredag, 28 oktober, 2011 - 09:10
Har merket et par kuler - på størrelse med store erter - øverst i pungen, ingen tilknytning til de vanlige. Dette har jeg hatt før men de har forsvunnet etter en tid, kjennes ut som fettklumper (?) ingen smerte ved å klipe. Har halvårlige blodprøver på PSA,prost med 8.3 i 2009, 8.8 i 2010 og fire...
Søndag, 23 oktober, 2011 - 18:46
Hei. Jeg er en mann på 63 år, har god allmenn helse og i relativt bra form. Er bekymret for min prostata. Av og til har jeg problemer med å tisse. Kan liksom ikke komme igang, men er svært sjelden oppe om natten og tisser. Noen ganger når jeg tisser klarer jeg ikke å tømme meg ordentlig slik at...
Søndag, 16 oktober, 2011 - 21:55
Hei, jeg har over 1 års tid nå hatt diffuse ubehag i noe jeg synes kan stemme med prostata område. Det har aldri på noen måte vært smertefullt, men noen ganger ubehagelig. Jeg var hos lege for en stund tilbake og tok 2 urinprøver, den ene hadde +1 på proteiner(Uten at jeg veg hva det betyr) denne...
Fredag, 30 september, 2011 - 10:32
Er 73 år Tatt blodprøver 20/09-11: Alle blodverdier var OK bortsett fra S-PROSTATA SPES. AG som viser 7,1 og ligger dermed litt over øvre referanseområde (0,0 - 6,5). Kontroll av SPA skjer om 4 måneder. Annen Info: Var også til kontroll på Volvat legesenter for ca 3 år siden Hadde da...
Torsdag, 29 september, 2011 - 12:22
For ca. 5 måneder siden begynte jeg å få vondt i testiklene så oppsøkte jeg min lege og jeg fikk antibiotika som ikke hjalp og deretter tok jeg en blodprøve og prostatatest og ultralyd for testiklene. Alt var normal, PSA var 0,9. Jeg ble henvist til en urolog. Etterhvert fikk jeg andre små plager...

Sider