Artikler og legesvar med fagfeltet: overgangsalder

URIN INKONTINENS: Rammer både kvinner og menn - og svært mange vet ikke at det finnes effektiv behandling for problemet.
Mandag 5. desember 2016
Urininkontinens er lekkasje av urin som skjer så ofte eller i så store mengder at det er et sosialt eller hygienisk problem.
Les
INNBILT GRAVIDITET: De fysiske tegnene på graviditet, som voksende mage og melk i brystene kan være tilstede.
Mandag 21. November 2016
Innbilt svangerskap, eller pseudocyesis, er et sjeldent og vanskelig problem.
Les
NÅR FORELSKELSEN GIR SEG: Det klassiske er at ved forelskelse har man økte nivåer av dopamin og noradrenalin, og lavere nivåer av serotonin i hjerne –  dette skaper økt seksuell lyst.
Fredag 18. November 2016
Det kan være mange årsaker til at en mann mangler eller har nedsatt sexlyst, og problemet er økende blant menn.
Les
NEDSATT SEXLYST: Nedsatt sexlyst er mest utbredt blant kvinner, rundt 30 prosent av alle kvinner har nedsatt sexlyst.
Fredag 18. November 2016
Det kan være mange årsaker til at kvinner har lite eller mangler sexlyst. En av de vanligste årsakene er at kvinner ikke tar seg tid til å bli skikkelig tent.
Les
HORMONSPIRAL:  Laget av en tynn plastpinne. Hormonspiralen skiller ut et kvinnelig kjønnshormon - gestagen. Det påvirker slimet i skjeden, det blir mindre gjennomtrengelig for sædceller.
Mandag 31. October 2016
Hormonspiralen er laget av plast og er et langtidsvirkende prevensjonsmiddel. Den plasseres innvendig i livmorhulen.
Les
Tirsdag 11. October 2016
Jeg fjenet livmoren for ca ett år siden. Det gikk bra. Men de siste ukene/ månedene har jeg hatt tiltagende smerter som ligner menssmerter. Vondt i rygg og eggstokker. De sister tre ukene har det vært konstant. Hver dag. I tillegg har jeg den siste uka hatt veldig ømme bryst. Jeg har sjekket om de...
Les
Tirsdag 6. September 2016
Kvinne 50 år. Har cøliaki, ellers frisk. For tre år siden begynte jeg å fryse, men dette har nå etterhvert gått over til temperatursvingninger (hetetokter?). Jeg føler meg ekstremt sliten til tider og har stort søvnbehov. Jeg kan våkne flere ganger om natten av at jeg er varm/svett og må ta av meg d...
Les
LAVT TESTOSTERON: Påvirker først og fremst sexlysten. Man mangler motivasjon og mister kåtheten.
Onsdag 31. August 2016
Dette gjør lavt testosteron med kroppen din. Behandling er mulig for noen, men vær klar over bivirkningene.
Les
Torsdag 18. August 2016
Hei, Jeg har vært hos gynekologen og tatt ut kobberspiral. Hun så da på eggstokkene mine med innvendig ultralyd. Jeg hadde eggløsning og egg på den ene eggstokken og hinnen inni livmoren så fin ut. Gynekologen sa at den andre eggstokken min lå i dvale, men at dette var normalt. Jeg ble ganske bekym...
Les
LIPØDEM:
Mandag 15. August 2016
Lipødem er en kronisk sykdom i fettvev og i lymfekanaler som ofte gir "pæreform". Kan vise seg å være en utbredt sykdom blant kvinner.
Les

Sider