Artikler og legesvar med fagfeltet: nervesystemet

SARKOIDOSE I LUNGENE: Dette er et røntgenbilde av en pasient med sarkoidose, betent lungevev er farget rød. Symptomene forsvinner ofte av seg selv innen to år.
Tirsdag 3. januar 2017
Sarkoidose er en sykdom som fører til utvikling av granulomer (knuter) med betennelse som ikke skyldes bakterier eller virus. Disse granulomene kan skade organer, men blir ofte borte av seg selv.
Les
HVOR LENGE KAN GRAVIDE FLY: Flyselskapene har forskjellige frister. Norwegian sier uke  38,  SAS uke 36 (med erklæring).
Tirsdag 27. desember 2016
Sjekk med flyselskap hvor lenge de tillater gravide å fly, og sjekk at reiseforsikringen dekker gravide på flyreise.
Les
STRESSER DU? Stress gir økt risiko for mange sykdommer.
Onsdag 7. desember 2016
Dette skjer med kroppen din når du over tid produserer stresshormoner. Det er ingen myte at man kan bli syk av stress, selv om det som regel er flere medvirkende mekanismer til sykdommen.
Les
URIN INKONTINENS: Rammer både kvinner og menn - og svært mange vet ikke at det finnes effektiv behandling for problemet.
Mandag 5. desember 2016
Urininkontinens er lekkasje av urin som skjer så ofte eller i så store mengder at det er et sosialt eller hygienisk problem.
Les
MULTIPPEL SCLEROSE: Normalt går overføring av nerveimpulser lynraskt, men ved MS blir myelinet i nerveceller angrepet, og nervene jobber saktere med overføring.
Tirsdag 22. November 2016
Multippel sklerose, MS, er en kronisk sykdom som angriper sentralnervesystemet, både i hjernen og i ryggmargen.
Les
Mandag 7. November 2016
hei mann 59 år sliter med å få orgasme i samleie.bruker sildenafil .hadde problemet da jeg var ung også,men det gikk seg til etterhvert.har vært veldig aktiv med partnere etter at jeg ble skilt for 6 år siden .noen har det gått veldig bra med å få det til med,mens andre har det funket dårligere med....
Les
Søndag 6. November 2016
Vi har et barn på fire måneder (født seks dager før termin) som vi tror at fremdeles har Moro-refleksen. Etter hva vi har forstått av det vi har lest, så skulle denne ref leksen nå vært borte. Kan dette tyde på skade på en eller annen måte? Er det spesielle forsinkelser i utviklingen som vi nå kan s...
Les
SCHIZOFRENI: Typiske trekk ved schizofreni er vrangforestillinger, hallusinasjoner og tankeforstyrrelser.
Fredag 28. October 2016
Schizofreni er en psykisk lidelse, som kan kjennetegnes ved vrangforestillinger, hallusinasjoner og tankeforstyrrelser.
Les
Mandag 3. October 2016
Hei I løpet av en periode på omtrent fire måneder har jeg med jevne mellom opplevd vannlatingstrang når jeg legger. Altså, jeg går på do før jeg legger meg, men i samme sekund som jeg legger meg i sengen kjenner jeg en slags kilende følelse i blæren. Ganske lik den man opplever når man må tisse, pr...
Les
EPILEPTISK ANFALL: Noen kan få kraftige anfall
Mandag 19. September 2016
Epilepsi er en funksjonsforstyrrelse i hjernen, som ofte fører til epileptiske anfall. Anfallene kan variere stort, alt fra lette symptomer til kraftige anfall.
Les

Sider