Artikler og legesvar med fagfeltet: nervesystemet

Insektbitt: Flere insekter kan bite, og når får hevelse, kløe og utslett etterpå.
Mandag 4. juli 2016
De er få insekter i Norge som kan gjøre alvorlig skade - men det finnes unntak. Slik identifiserer du ulike insektbitt og ser forskjell på insektene.
Les
BLODTRYKKSFALL: Svimmelhet er typisk tegn. Vær forsiktig med hard fysisk aktivitet om det gjør deg svimmel.
Torsdag 16. June 2016
Mange vil oppleve blodtrykksfall, og ofte er det helt ufarlig. Men det kan også oppstå på grunn av alvorlige bakenforliggende årsaker.
Les
Jod: Fisk inneholder jod.
Torsdag 9. June 2016
Vi trenger kun små mengder jod daglig. Likevel - gravide, ammende, vegetarianere og veganere bør passe på å få nok jod.
Les
Mandag 6. June 2016
Spørsmål om sensitivisering ved smerte Hei Jeg er en man på 66 år som fikk diagnosen barneleddgikt som 14-åring. Jeg er idag smertefri og har følgende spørsmål: 1) Hvordan oppdages sensitivisering hos personer med langvarige smertetilstander 2) Hvor ofte ser dere sensitivisering opptre hos per...
Les
FORBRENNING: Aktivitet forbrenner energi - men gener, hormoner og stoffskifte kan innvirke noe på HVOR MYE du forbrenner.
Fredag 20. mai 2016
Lavt stoffskifte og Cushings syndrom kan føre til vektøkning, men lavere forbrenning trenger ikke nødvendigvis å skyldes en sykdom.
Les
Mandag 18. april 2016
Ikke-ketotisk hyperglysinemi En bekjent har denne diagnosen. Informasjonen vi har fått om sykdommen hennes er minimal, bare at hun har en sjelden arvelig stoffskiftesykdom, men at anfallene hennes ikke er farlige/skadelige annet enn at vi må beskytte henne for å ikke falle/slå seg. Hun lider av tid...
Les
Onsdag 16. mars 2016
Nakkesmerter, hodepine og svimmelhet. Jeg har i det siste halve året vært plaget av mye nakkesmerter, hodepine og svimmelhet. Intensiteten på hodepinen varierer og det varierer også hvor smertene sitter(på begge sider av hodet, i pannen og smerter som stråler opp fra nakken). Graden av svimmelhet ...
Les
Mandag 14. mars 2016
Hei! Jeg skulle gjerne fått en nærmere vurdering av eventuelle årsaker vedr. min helsetilstand. Det siste året har jeg opplevd å være mer sliten/trøtt enn tidligere (må sove 10-12 timer for å kjenne meg uthvilt, noe som er praktisk umulig i hverdagen), det er mye vanskeligere enn tidligere å kons...
Les
SVIR NÅR DU TISSER: SymptURINVEISINFEKSJON: Symptomene på blærekatarr er lette å kjenne igjen - det svir og gjør vondt ved tissing, og manomene på blærekatarr er lette å kjenne igjen - det svir og gjør vondt ved tissing, og man må tisse raskere og oftere.
Tirsdag 8. mars 2016
Over halvparten av alle norske kvinner har hatt eller vil få en nedre urinveisinfeksjon. Men det finnes råd.
Les
ME: Kjennetegnes ved uforklarlig utmattelse som nedsetter funksjonsnivået betydelig i forhold tidligere.
Tirsdag 16. February 2016
Personer med CFS/ME er alvorlig syke, de kan ikke ”bare ta seg sammen”. Det sier overlege med spesiell kompetanse på ME.
Les

Sider