Artikler og legesvar med fagfeltet: nervesystemet

<b>DIAFRAGMA:</b> Når muskelen i mellomgulvet plutselig og hurtig trekker seg sammen, oppstår hikke.
Fredag 23. June 2017
Hikke er et normalfenomen som de fleste mennesker opplever av ulike årsaker. Men noen ganger kan hikken bli langvarig og plagsom.
Les
SPRØYTER OG BLODTRYKKSFALL: En vasovagal reaksjon kan man oppleve i mange sammenhenger. Mest vanlig er det nok ved blodprøvetagning og vaksinasjon.
Fredag 5. mai 2017
Mange har i løpet av livet opplevd en besvimelse, og hos en del har besvimelsen vært knyttet til hendelser slik som blodprøve, sprøyte eller synet av blod.
Les
KLASSISK UTSLETT: Det første symptomet på en Borreliainfeksjon er vanligvis Erytema Migrans – et ringformet rødlig utslett (erytem) som brer seg (migrerer) utover bittstedet.
Onsdag 3. mai 2017
Flåttbitt kan spre borrelia-bakterier, som utvikler seg til hudutslett hos noen. Infeksjonen kan også en sjelden gang angripe nerver, og gi infeksjon i ledd. Se bilder.
Les
TILLEGGSSYMPTOMER: Alarmsymptomene på kreft i tarmen er alder, blod i avføring og lav blodprosen
Torsdag 27. april 2017
Det er normalt å oppleve løs mage, men hvis den er langvarig og du får tilleggssymtomer, bør du kontake lege.
Les
Mandag 24. april 2017
Hei. Jeg har de siste 3-4 årene slitt med noe jeg føler har et nevrologisk utgangspunkt. Etter å ha gått til fysioterapeut med smerter i øvre del av rygg i en periode fikk jeg en rekke nye plager som blant annet prikking, og nummenhet i venstre ben og armer. Jeg følte meg også svakere og klumsete ...
Les
Torsdag 20. april 2017
Hei. Eg slit med smerter og kramper i hendene/handledda. Har og kramper i føttene. Har og ein del prikking i hender, føtter, slik som du før når det sovner/dovnet vekk. Dette kommer uten at eg gjer noko spesielt, treng ikkje bevege meg i det heile tatt for at det skal oppstå. Har knekt venstre u...
Les
STIV NAKKE: Det er ikke alltid legen finner årsaken.
Tirsdag 18. april 2017
Stiv og vond nakke relateres ofte til inaktivitet. Stiv nakke gir også ofte hodepine og svimmelhet. Kink i nakken eller andre typer nakkevondt blir ofte bedre av bevegelse.
Les
Onsdag 12. april 2017
Hei! Jeg er ei dame på 34 år. Har i svangerskapet for 1 år siden hatt bekkenløsning og vært særdeles inaktiv. Jeg har gått i flate og for trange sko i nærmest 1 år. Plager med fot er smerter under begge heler og skinnlegg. I tillegg hatt tendens til mortons spesielt i venstre fot. Da babyen min ...
Les
SYMPTOMER VED ANGST: Nervøsitet, skjelving, muskelspenninger, svetting, ørhet, hjertebank, svimmelhet og ubehag i magen. Angsten kan være generell eller knyttet til spesielle situasjoner.
Mandag 10. april 2017
Angst vil si at du reagerer med frykt og redsel uten at det er en egentlig grunn til det. Det er flere forskjellige angstdiagnoser.
Les
Søndag 9. april 2017
Jeg er en kvinne på 45 år. Jeg har fått nummenhet, prikking i huden i ansikt og etterhvert andre deler av kroppen. Har lidd av depresjon siden 20 årene, fikk diagnosen bipolar 2 for 3 år siden. Går på Lamictal, blitt mer stabil men lider av angst. Ellers normal almenntilstand, men noe plaget av stiv...
Les

Sider