Artikler og legesvar med fagfeltet: magesmerter

SPRUKKET ANUERISME: Aneurismer kan sprekke og gi blødning. Det krever akutt kirurgi.
Torsdag 18. August 2016
Aneurisme er oftest betegnelse på en avgrenset utvidelse av en pulsåre. Aortaaneurisme er betegnelse på anurisme i hovedpulsåren.
Les
HEPATITT: Det finnes fem hovetyper av hepatittvirus som alle gir betennelse av leveren.
Mandag 8. August 2016
Det finnes flere typer hepatittvirus. Hepatitt deles i A, B, C, D og E og alle gir betennelse i leveren.
Les
SYMPTOMENE PÅ INFUENSA BEGYNNER PLUTSELIG: Du får feber, hodepine og vondt i muskler og ledd
Torsdag 4. August 2016
Febersyk og i dårlig form? Influensa er ikke livstruende for de fleste, men kan være farlig for noen grupper. Her er rådene fra legen.
Les
Tirsdag 26. juli 2016
Hei! Den siste perioden så har jeg følt meg veldig oppblåst over livmoren, det er omt når jeg presser på nedre del av magen, og er ofte veldig hard. Har ingen problem med fordøyelsen og lurer på om det kan være graviditet. Hadde over en periode regelmessig samleie med partner, men etter en stund n...
Les
OMGANGSSYKE: Virus er årsaken til omgangssyke.
Torsdag 14. juli 2016
Det passer som regel aldri at du eller barnet ditt går ned for telling på grunn av omgangssyke. Her er noen råd for hvordan du unngår det plagsomme viruset.
Les
Tirsdag 12. juli 2016
Hei. Jente 18 år. I april så begynte jeg på diett. Jeg gikk ned ca 8 kg på 50-60 dager. I diettperioden spise jeg bare sunn mat og hadde et kaloriinntak på 1700kcal. Når sommeren kom så valgte jeg å slutte på diett. Jeg skal på en del festivaler og har også hvert på et par allerede. Så jeg får i meg...
Les
Søndag 10. juli 2016
Hei Vi har et problem med vår mellomste sønn på snart 4 år; han klarer/vil ikke bæsje på do. Det er visst ikke uvanlig at gutter i den alderen ikke har sluttet med bleie, men hovedproblemet er at han bæsjer så utrolig mange ganger ila en dag (5-6), da bare litt hver gang som oftest. Det er utroli...
Les
Ferietid: Nordmenn er dårligst i Europa på å bruke kondom
Tirsdag 5. juli 2016
Nordmenns dårlige kondomvaner gir økt risiko for seksuelt overførbare infeksjoner, og det er ekstra viktig å beskytte seg når man skal på ferie.
Les
MAGEKREFT: Magesekkreft rammer oftest eldre personer.
Tirsdag 5. juli 2016
Magekreft er mest utbredt blant eldre mennesker. Dersom en svulst i magesekken oppdages tidlig, vil prognosen være god. Etter langtkommen sykdom er prognosene svært dårlige.
Les
Allergisk sjokk: Ved allergisk sjokk vil man få pustevansker og kvelningsfornemmelse.
Tirsdag 28. June 2016
Allergisk sjokk oppstår ved at man får en sterk reaksjon på noe man reagerer allergisk på. Tilstanden er potensielt livsfarlig, og pasienten må få hjelp umiddelbart.
Les

Sider