Artikler og legesvar med fagfeltet: lymfekreft

Torsdag 7. desember 2017
Hei! Jeg har en sønn på 3 år. For to dager siden kjente jeg en kul midt ut fra øret. (Occipitale kjertel) den er rund og føles ikke bevegelig ut under. Bevegelig hud over. Ca 1 cm. Ikke er den øm heller. Var hos legen i går som sa jeg skulle se det an i to uker og ta kontakt hvis den ikke har fo...
Les
Fredag 24. November 2017
Hei! Jeg har hatt diverse sympt. siden tidlig august. Dårlig matlyst og kvalme, samt smerter/ubehag/press i underkant av costalbuene, av og til litt lenger opp på ribbeina, begge sider. Av og til øm når jeg tar på huden (armer/bein/hender), som når man har feber, men har ikke feber. Ubehaget rundt r...
Les
MANGE FÅR KREFT: I 2015 fikk 32 592 nordmenn en kreftdiagnose, og av disse var det 15 094 kvinner og 17 498 menn. Stadig flere overlever kreft, og i 2014 levde det 242 000 mennesker i Norge med kreft.
Torsdag 28. September 2017
Det finnes over 100 ulike krefttyper. Her kan du lese om symptomene og årsakene til de vanligste kreftformene.
Les
SYSTEMISK LUPUS ERYTHEMATOSUS: Lupus er en alvorlig sykdom som det ofte tar lang tid å diagnostisere fordi symptomene er først diffuse.
Fredag 2. June 2017
Systemisk lupus erythematosus er en autoimmun sykdom, det vil si at immunsystemet lager antistoffer som angriper vevet i egen kropp.
Les
MYELOMATOSE: Bilde tatt med mikroskop. Her ser vi en biopsi av skjellettet som viser kreft med unormale plasmaceller.
Tirsdag 16. mai 2017
Myelomatose er kreft i plasmaceller i benmargen, også kjent som benmargskreft.
Les
Onsdag 29. mars 2017
Hei, Jeg har to små kuler i lysken på høyre side. Antar de er mindre enn 0,5 cm. Jeg har hadd disse i 6 måneder uten at de r endret seg. Hva kan dettevære? ...
Les
LYMFEKREFT: Illustrasjon av lymfeårer (grønne) og en betent lymfeknute (rød) med kreftceller  i armhulen (vist som innfelt). Ved lymfekreft endrer normale lymfeceller seg til kreftceller.
Torsdag 26. januar 2017
Lymfom er det samme som kreft som utvikles fra lymfesystemet, og kalles også lymfekreft. Hovedsymptomet er hovne lymfeknuter.
Les
Tirsdag 27. desember 2016
En kul trenger ikke å bety at du har kreft. De aller fleste nyoppdagede kuler har en helt ufarlig forklaring.
Les
Mandag 19. desember 2016
En følbar lymfeknute betyr normalt ikke at du har en farlig sykdom. Noen er naturlig store, mens andre vokser og blir betente på grunn av infeksjon et sted i kroppen.
Les
Fredag 19. August 2016
Hei! Jeg har i ca 5mnd hatt en slags kul (3-4cm diameter) bak i nakken, omkring 2cm under hårfestet i gropa der. Den er ikke så tydelig, ligger såpass lang under huden at jeg må "lete" litt etter den. Den er ikke øm eller vond, kan kjennes ut som et bein. Hva kan dette være? Muskelknute? Er net...
Les

Sider