Artikler og legesvar med fagfeltet: kreftforebygging

Søndag 17. juli 2011
Hei Jeg har to spørsmål jeg håper å få svar på. For ca 2 uker siden fikk jeg plutselig vondt i magen på venstre side under/bak ribbeina. Det gjorde vondt når jeg pustet, men ikke når jeg klemte på magen. Smerten kom uten forvarsel og ikke i forbindelse med fysisk aktivitet. Smerten forsvant relat...
Les
Mandag 13. desember 2010
hei dame 48 overvektig, har fjernet galleblæren 20 år siden har smerter i høre øvre del av magen murrin dump av og til værre etter mat vondt i en stund ikke vekt tap normal appetitt mye luft lurer på på om det kan være kreft. har hatt det i over 1 år vondt ned mot navle,issende verker , redd for kre...
Les
Tirsdag 21. april 2009
Debatten rundt HPV-vaksinering har gått i flere år, men i det siste har den vært mer opphetet enn noen gang.
Les
Fredag 13. February 2009
For mange er krill et ukjent ord, i hvert fall når det er snakk om menneskeføde - men her får du vite litt mer om hva krill er.
Les
Fredag 9. mai 2008
Mange lurer på hvor skadelig det er å bli utsatt for røntgenstråling. En røntgenundersøkelse utføres for at man skal kunne stille en diagnose eller avklare et medisinsk problem - men kan undersøkelsen i seg selv skade deg?
Les
Mandag 25. February 2008
Hvert år blir omlag 200 norske menn og kvinner rammet av kreft i skjoldbruskkjertelen – men nesten alle blir friske. Her får du en gjennomgang av sykdommen, behandlingen og risikoen for at akkurat du skal bli syk.
Les
Mandag 10. September 2007
Nei, det er ikke bilder av moren din som heter mammografi. Mammae er imidlertid det latinske ordet for bryst, og mammografi er røntgenbilder av brystene.
Les
Fredag 30. juli 2004
Det finnes ingen garanti for å unngå kreft, men det finnes noe du selv kan gjøre for å minske risikoen. Omlag en tredjedel av alle krefttilfeller kan forebygges.
Les