Artikler og legesvar med fagfeltet: kreft

ALKOHOLIKER: Arv, personlighet og spesielt press kan være årsaker til at noen lettere blir alkoholikere
Mandag 14. August 2017
I vår kultur drikkes det alkohol i mange sammenhenger. De fleste mennesker er likevel ikke alkoholikere. Hvorfor blir noen avhengige av alkohol?
Les
BLOD I SÆD ER VANLIG:  Blod i sæden er veldig vanlig, særlig for menn under 40 år. Det kan likevel oppleves som veldig skremmende, men er stort sett ufarlig.
Mandag 14. August 2017
Sæden kan variere i farge og konsistens uten at det er noe galt eller sykt med den. De aller fleste fargeforandringer på sæden er ikke farlige og vil mest sannsynlig gå tilbake.
Les
SPOLORM: En spolorm i en hanskekledd hånd. En spolorm kan bli opp til 30 cm i tarmen din.
Mandag 14. August 2017
Innvollsormen spolorm ser ut som en hvit meitemark. Parasitten kan leve i menneskekroppen og bli opp til 30 centimeter lang.
Les
FINN ÅRSAKEN: Opplever du stadig forstoppelse, er det viktig å finne ut årsaken og forebygge at det skjer igjen.
Tirsdag 8. August 2017
Forstoppelse er et vanlig problem. Treg, hard eller sjelden avføring kan være forårsaket av dårlig kosthold, men det finnes også andre årsaker.
Les
Mandag 7. August 2017
Hei. Jeg har vært til utredning for mageproblemer og det ble i den forbindelse oppdaget noe som ble kalt endringer i lever. Utredningen innebar CT med full kontrast. Problemet mitt er at jeg opplever at dette er litt for lite informasjon p.t. Såvidt jeg har klart å lese meg til så er dette s...
Les
Søndag 6. August 2017
Jeg fikk for et par år siden tilbakefall av fimose. Jeg er tidligere operert for trang forhud, som dekket hele penis i så stor grad at det var vanskelig å late vannet. Men dette ble operert da jeg var 12. Så for et par år siden fikk jeg det igjen. Jeg har vært hos legen flere ganger pga dette (fastl...
Les
Søndag 6. August 2017
Hei. For 5 måneder siden gjennomførte jeg en konisering pga høy celleforandring i livmorhalsen. Jeg skal snart gå å sjekke meg for om jeg er kvitt dette viruset eller om jeg fortsatt har det. Etter koniseringen har jeg hatt sex med to x' kjærester. Jeg vet at disse to mest sannsynlig har eller har h...
Les
HVIT BELEGG PÅ TUNGE: En baby med hvitt belegg på tungen. Dette er sannsynligvis tegn på trøske.
Fredag 4. August 2017
Har tungen forandret farge, størrelse eller utseende? Hvite flekker, belegg eller sår? Dette kan være årsakene.
Les
VIKTIGE KILDER TIL FIBER: Frukt, bær, korn, grovt mel, gryn, poteter, kli og grønnsaker
Torsdag 3. August 2017
Fiber forhindrer forstoppelse, gir økt metthetsfølelse, og kan forebygge mange sykdommer. Sørg for å få i deg nok fiber hver dag.
Les
KOLONPOLYPP: En polypp i tarmen er en utvekst som vanligvis er godartet. Den bør uansett fjernes
Onsdag 2. August 2017
Polypper i tarmen er utvekster på slimhinnen. De er vanligvis godartede, men har risiko for kreftutvikling og skal derfor alltid fjernes.
Les

Sider