Artikler og legesvar med fagfeltet: kirurgi

SMERTEFULL BUKHINNEBETENNELSE: Enhver bevegelse og trykk på en betent bukhinne er svært vondt.
Onsdag 16. August 2017
Bukhinnebetennelse er en alvorlig tilstand. Symptomene er kraftige smerter .
Les
Lørdag 5. August 2017
­Hei. Har gjennomført to operasjoner, en i hver legg. Legen som opererte kalte det for compartment syndrom, og jeg opererte høyre legg i april og venstre i juli. Bakgrunnen for syndromet er overtrening/motbakketrening over en lengre periode. Jeg opplever ømhet/stivelse i høyre legg, den som vart ope...
Les
BLINDTARMBETENNELSE: Fjerning av blindtarmvedhenget er vanlig behandling.
Torsdag 27. juli 2017
Ved blindtarmbetennelse har man først smerter i midt i magen, etter noen timer flytter magesmertene seg til nedre høyre del.
Les
HALLUX VALGUS: Feilstilling av stortå.
Tirsdag 11. juli 2017
Når stortåen dreier seg i retning lilletåen, kaller vi det hallux valgus, skjev stortå eller sprikefot. Tilstanden er utbredt og plagsom, og mye kan gjøres for å unngå operasjon.
Les
Torsdag 6. juli 2017
For 17 mnd siden, da barnet mitt var 6 mnd, fikk jeg vondt i begge tomlene. Diagnosen ble Quervain's, og det ble gjort UL-guidet kortisoninj i seneskjeden bilat. Det hjalp ingenting. Jeg kjøpte tommelortoser på apoteket som jeg brukte konstant, og fikk hjelp på dagtid slik at tomlene fikk max avlast...
Les
HJERTEBANK: En ekstrasystole kan kjennes som et ekstra hjertebank, like vanlig er det å kjenne ingenting når man har en ekstrasystole.
Onsdag 28. June 2017
Noen kan ha symptomer i form av hjertebank, eller "hoppende hjerte", men de fleste lever intetanende om ekstraslagene og har ingen plager.
Les
<b>DIAFRAGMA:</b> Når muskelen i mellomgulvet plutselig og hurtig trekker seg sammen, oppstår hikke.
Fredag 23. June 2017
Hikke er et normalfenomen som de fleste mennesker opplever av ulike årsaker. Men noen ganger kan hikken bli langvarig og plagsom.
Les
HVA BETYR FARGEN PÅ AVFØRINGEN: Gul, grå eller blek avføring kan tyde på problemer med fordøyelse, lever eller galle.
Torsdag 8. June 2017
Gul, grå eller avbleket avføring som flyter i do kan være symptom på sykdom. Dette kalles fettdiaré eller steatoré, og kan ha mange ulike årsaker.
Les
GALLESTEIN: Disse steinene ble operert ut fra galleblæra fra en pasient. Størrelse på disse stenene er mellom 10 og 15 mm.
Tirsdag 6. June 2017
Gallesteiner dannes når gallen i galleblæren krystalliserer og blir til harde, steinlignende klumper.
Les
Tirsdag 6. June 2017
Hei, Jeg har homozygot Leiden-mutasjon. Dette ble oppdaget ved en tilfeldighet for 12 år siden (var da gravid). Jeg har ikke registrert noen blodpropper, men tok blodfortynnende som forebygging i begge svangerskap. Jeg har imidlertid mye åreknuter på lårene som jeg antar kan tilskrives denne m...
Les

Sider