Artikler og legesvar med fagfeltet: kirurgi

GRAVES SYKDOM: Plages du av uforklarlig vektnedgang? Hjertebank, skjelvinger og irritabilitet? Det kan være symptomer på Graves sykdom.
Fredag 21. april 2017
Plages du av uforklarlig vektnedgang? Hjertebank, skjelvinger og irritabilitet? Det kan være symptomer på Graves sykdom.
Les
DÅRLIG ÅNDE: Kan ha flere årsaker.
Tirsdag 11. april 2017
Den du snakker med rygger bakover og får merkelige rykninger i ansiktet. Forundret går du nærmere, men plutselig skjønner du at det er fordi du har dårlig ånde.
Les
STING: En tykk, sterk tråd gir styggere stingmerker, mens en tynn, svak tråd gir penere stingmerker.
Torsdag 6. april 2017
Dybden på kuttet, infeksjonsfare, plassering på kroppen og hvor lang tid det har gått fra skaden inntraff avgjør metoden legen velger.
Les
TESTIKKELKREFT: Det vanligste symptomet er en kul i en testikkel som pasienten finner selv. Noen menn har ingen symptomer på testikkelkreft.
Torsdag 16. mars 2017
Symptomer, årsaker, risikofaktorer og prognose ved testikkelkreft.
Les
Torsdag 16. mars 2017
Aterom er en forstørret talgkjertel i huden. De er helt ufarlige, men kan bli betente og vonde.
Les
BRUDD I ARM ELLER HÅND: Fraktur i underarm eller håndledd er en av de vanligste brudd.
Torsdag 9. mars 2017
Brudd i håndleddet er den vanligste bruddskaden som finnes. Det er nesten alltid spolebeinet som ryker.
Les
Tirsdag 7. mars 2017
Fikk for en måned siden konstatert spyttstein på venstre side. Den er ikke betent og ikke særlig vond men svært synlig. Den er svært skjemmende. Vet at den kan forsvinne av seg selv men ønsker å bli kvitt den snarest. Hva skal til, hvordan kan jeg 'massere' den.? Hva kan jeg ellers bidra med for fo...
Les
MÅLING AV TRYKKET I ØYET: Ved akutt glaukom øker trykket i øyet. Man opplever sterke smerter og sykdommen utvikler seg i løpet av timer.
Fredag 3. mars 2017
Den akutte formen for grønn stær kommer brått, som i et anfall, og kan gjøre veldig vondt.
Les
HJERNEOPERERT FOR EPILEPSI: 30 år gamle Terese Thue Lund ble hjerneoperert for epilepsi i desember 2015. Heldigvis har hukommelsen blitt bedre og hun har hatt færre anfall i etterkant.
Fredag 3. mars 2017
– Jeg blir som en 4-åring, sier Terese Thue Lund (30). Dette er den vanligste formen for epilepsianfall, men er helt ukjent for folk flest.
Les
Torsdag 2. mars 2017
Jeg har atrose i knærene. Er aktiv og trener regelmessig. Høyre kne er blitt ganske bra , men har litt smerter/stivhet i venstre kne.(har fersk MR fra begge kneene) Jeg ønsker ikke å sette inn nytt ledd/halvledd - men ønsker å prøve såkalt frisering/kikkhulloperasjon. Merker en del uvilje mot...
Les

Sider