Artikler og legesvar med fagfeltet: kirurgi

ONDARTET FØFLEKK: Eksempler på malign melanoma - dette er føflekkreft.
Torsdag 8. desember 2016
Føflekkreft er enkelt å behandle, men ved spredning blir behandlingen mye mer komplisert.
Les
MAGESMERTER: Magesmerter er typisk for Crohns sykdom
Torsdag 8. desember 2016
Crohns sykdom rammer mage- og tarmkanalen, og gir vanligvis magesmerter og diaré. Sykdommen kan være vanskelig å diagnostisere, og mange venter med å oppsøke lege.
Les
KREFT i TYKKTARM: Kreftsvulster kan oppstå på et eller flere steder i tykktarmen eller endetarmen.
Onsdag 30. November 2016
Kolorektal kreft er kreft som oppstår enten i tykktarmen eller endetarmen, de to siste delene av fordøyelsessystemet.
Les
INFEKSJON: Hvis såret væsker, har puss, er rødt rundt såret, smertefullt og varmt tyder det på infeksjon.
Fredag 18. November 2016
De fleste sår vil leges av seg selv, men noen ganger kan det oppstå en infeksjon som kan føre til komplikasjoner.
Les
REVMATISME: Det finnes over 200 forskjellige revmatiske sykdommer.
Mandag 14. November 2016
Revmatiske sykdommer er en fellesbetegnelse på over 200 sykdommer som angriper ledd, muskler, senehinner, nerver, hud, lunger, slimhinner og andre organer.
Les
LEDDGIKT: Vonde, varme, hovne og stive ledd er symptomer ved revmatoid artritt. Hender, håndledd og føtter og knær er ofte rammet.
Mandag 14. November 2016
Revmatoid artritt, ofte kalt leddgikt, er en kronisk betennelsessykdom i leddene. Leddgikt kan også skade andre deler av kroppen, inkludert hud, øyne, lunger, hjerte, spyttkjertler, nerver, benmarg og blodkar.
Les
BURSITT I ALBUE: Kalles også
Mandag 14. November 2016
Bursitt er en betennelse i en slimpose i ledd. Bursitt er vanligst i skulder, kne, hofte og albue og gir leddsmerter og hevelse som symptom.
Les
Lørdag 12. November 2016
Hei! Min samboer fikk ME-diagnose for ca 13 år siden. Det har gått nedover, og han har vært stort sett sengeliggende de to siste årene, men med en lengre , forholdsvis god periode i sommer.. Vi regner med at det er immobilitetskomplikasjoner, men vil gjerne ha noen gode råd. Han har fått tilta...
Les
Lørdag 5. November 2016
Min sønn (32 år) brakk kragebenet for 4-5 uker siden. Bruddet var ganske stygt. Det ble besluttet at man ikke skulle operere. Det har grodd skjevt sammen, men virker ok. For tre dager siden fikk han sterke smerter i underarmen. Han nøs kraftig og ble svimmel og mistet sidesynet på det ene øyet. Vi r...
Les
Torsdag 3. November 2016
Hei, Jeg sliter med inkontinens etter fødsel. Det er tre år siden fødsel. Jeg sliter med inkontinens når jeg hopper, løper og er fysisk aktiv. Ellers i hverdagen merker jeg det ikke. Var hos legen i dag og fikk Vagifem. Ble veldig skeptisk da jeg kom hjem og leser vedlegget som medfølger. Brukes kun...
Les

Sider