Artikler og legesvar med fagfeltet: kirurgi

URINPRØVE: En urinstix brukes for å teste om barnet har urinveisinfeksjon
Fredag 21. October 2016
Symptomene på urinveisinfeksjon hos barn, kan være annerledes enn hos voksne, og derfor vanskeligere å oppdage.
Les
ARTROSE: Slitasjegikt kan ikke kureres, men det finnes likevel behandling som kan lette plagene.
Torsdag 20. October 2016
Slitasjegikt kan gi smerte og fører til minsket bevegelighet i leddene. Dette er behandlingen som kan avhjelpe symptomene.
Les
PROSTATAKREFT: Prostatakjertelen er en valnøttformet kjertel som ligger under blæren, foran endetarmen og omkranser urinrøret.
Mandag 17. October 2016
De fleste som får prostatakreft er eldre menn. Prognosen er god.
Les
Mandag 17. October 2016
Forstørrede bryst hos menn heter gynekomasti. Mannebryst kan være en normaltilstand, skyldes overvekt eller hormonell sykdom.
Les
Søndag 16. October 2016
Jeg har vondt i armen rundt albuen for ganske lenge siden, det begynte i mai. Jeg er en 41 år gammel mann, jobber som flislegger, bruker armene hver dag. I juni ble det verre og verre. Jeg bare håpte på at det blir bedre i løpet av 3 ukers sommerferie i juli, men dessverre hjalp det ikke. Første uke...
Les
Torsdag 13. October 2016
ØNSKER FØRST OG FREMST Å VITE HVA SOM IKKE ER LURT, ER SÅ LEI AV SLITNE BEN. 14.08.2015 MR LS-COLUMNA 1,5 T. Sagittal T1 og T2, transversal T1 og T2 gjennom fire nederste skivenivåer. I nivå TH12/L1 er skiven degenerativ og bukende. Ingen nerverotsaffeksjon. Skiven L1/L2 er normal. I niv...
Les
Onsdag 12. October 2016
Hei. For en måned siden fikk jeg et nyresteinanfall. Jeg dro på legevakta og fikk tatt en CT som påviste at jeg har tre steiner i venstre nyre og to i høyre. De er på 3-4mm. Etter dette har jeg hatt regelmessige anfall og har vært innlagt på sykehuset to ganger for smertebehandling. Legene mener at ...
Les
Mandag 19. September 2016
Hei. Jeg går bare rett på sak. Jeg har brede hofter og lårbein, og rumpa er unormalt bred og stor for en mann. Dette begynte i 12 års alderen og ble tydligere med alderen. Jeg har en normal overkropp fra livet og opp, men fra livet og ner er jeg bred og har store lår. I min ungdom hadde jeg dårlig k...
Les
MEGAREKSI: Megareksi er en kroppsbildeforstyrrelse
Fredag 16. September 2016
Megareksi er en form for spiseforstyrrelse, eller rettere sagt kroppsbildeforstyrrelse, hvor vedkommende blir sykelig opptatt av trening og kosthold, for å få stor muskelmasse og å bli sterkere. Megareksi rammer særlig unge menn.
Les
SKOLIOSE: Oppdages ofte mens barn og ungdom vokser, ofte i alderen 10-18 år. Ikke alle har plager eller symptomer selv om ryggsøylen er skjev.
Onsdag 14. September 2016
Ved skoliose har ryggsøylen en skjevhet. Mange kan ha dette uten plager, mens andre får symptomer i form av muskelsmerter.
Les

Sider