Artikler og legesvar med fagfeltet: infeksjoner

Søndag 19. mars 2017
Skulle ta rutinemessig kreftcelleprøve fra livmorhalsen hos fastlegen. Hun oppdaget da at min livmorhals var sammenvokst og hun fikk da ikke tatt prøven. Jeg er 57 år. Spørsmål: *Hva kan årsaken til denne sammenvoksingen være? *Er denne tilstanden noe jeg bør gjøre noe med? Jeg har levd god...
Les
Torsdag 16. mars 2017
Aterom er en forstørret talgkjertel i huden. De er helt ufarlige, men kan bli betente og vonde.
Les
ANTIDEPRESSIVE MEDIKAMENTER: Det finnes flere ulike typer medisiner som kan behandle depresjon.
Onsdag 15. mars 2017
Det finnes flere typer antidepressive medisiner, og de virker på forskjellige måter.
Les
VONDT Å GÅ PÅ DO? Årsaken kan være analfissur, en sprekk i huden ved endetarmen.
Tirsdag 14. mars 2017
Det kan være smertefullt å ha en analfissur, men de gror gjerne etter enkel behandling. Blir de ikke bedre, kan en operasjon hjelpe.
Les
Mandag 13. mars 2017
Hei! Jeg har hatt klumper i bakre svelgvegg i en periode, og de ser aldri ut til å forsvinne. Svelget ser også meget rødt ut. Nøyaktig hvor lenge jeg har hatt dem er vanskelig å si, men jeg synes å minne at jeg oppdaget dem for flere måneder siden. For en stund hadde jeg glemt det helt bort, helt...
Les
ENDRER PUSTEMØNSTER ETTER FORVENTET AKTIVITET: Vi kan puste fortere med vilje. Hvis du for eksempel tenker på at du skal jogge, vil du raskt begynne å puste litt fortere.
Mandag 13. mars 2017
For å vite respirasjonsfrekvensens må man telle antall pust per minutt. Men hva er normal pustefrekvens for barn og voksne? Og hva kan påvirke målingen?
Les
Søndag 12. mars 2017
Hei. Jeg har over en periode på 5-6 uker hatt slimhoste og tidvis tette luftveier. Jeg føler meg ikke særlig syk, men kanskje litt slapp. Hosten kommer i perioder, og er ganske intens. Som regel er dette slimhoste, men det kan også være tørr hoste. I tillegg til dette har jeg i 11 mnd. hatt dott...
Les
SÅR PÅ TISSEN? Hos voksne menn er seksuelt overførbar infeksjoner en vanlig årsak, men soppinfeksjoner eller eksemsykdom kan også være årsaken.
Tirsdag 7. mars 2017
Blemmer, sår, sprekker, utslett eller eksem i underlivet hos menn kan ha mange ulike årsaker. Her er en stor oversikt.
Les
SÅR PÅ TISSEN? Hos voksne menn er seksuelt overførbar infeksjoner en vanlig årsak, men soppinfeksjoner eller eksemsykdom kan også være årsaken.
Tirsdag 7. mars 2017
Sår eller blemmer i underlivet hos menn kan være symptom på en kjønnssykdom.
Les
HODELUS: Hodelus er ifølge Folkehelseinstituttet grå (gjennomsiktige), brune eller svarte, noen ganger også røde (om de nylig har sugd blod).
Mandag 6. mars 2017
Lus er et blodsugende insekt uten vinger. Det finnes mange arter. Hos mennesker er hodelus vanligst.
Les

Sider