Artikler og legesvar med fagfeltet: hud

STRESSER DU? Stress gir økt risiko for mange sykdommer.
Onsdag 7. desember 2016
Dette skjer med kroppen din når du over tid produserer stresshormoner. Det er ingen myte at man kan bli syk av stress, selv om det som regel er flere medvirkende mekanismer til sykdommen.
Les
RICE BEHANDLING: Anerkjent metode ved idrettskader, som skal forhindre ytterligere skade på grunn av hevelse og blødning.
Mandag 5. desember 2016
RICE prinsippene bør benyttes ved overtråkk, forstuing og strekkskader. Behandlingen demper hevelsen, reduserer smerte og sørger for at du kommer raskere tilbake på trening.
Les
Onsdag 30. November 2016
Hei Jeg har nettopp vært og testet meg for kjønnsykdommer hvor ureaplasma ureolyticum var positiv. Jeg har testet positivt på dette før (ca 8 mnd siden) og blitt behandlet med antibiotika. Retest var da negativ. Grunnen til at jeg testet meg denne gangen var at min forrige partner testet posit...
Les
Onsdag 30. November 2016
Min samboer (59 år), i flere år plaget med intens dyptgående «hudkløe» deler av året, i etterkant av sol/sommer, kløen har vart sammenheng. til ut på nyåret. De verste årene har han måtte bruke nedkjøling på natt for å kunne sove noe. Lege/hudlege har ikke funnet hva det er, kortisonsalver og noe kl...
Les
Utslett: Nyfødte kan få flere forskjellige typer utslett.
Mandag 28. November 2016
Det er ikke uvanlig at en baby får utslett. Skurv, bleieutslett, nyfødtutslett er vanlige utslett. Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på.
Les
Mandag 28. November 2016
En irritativ, allergisk eller astmatisk reaksjon på parfymestoffer kan være belastende for den det gjelder. Ikke alle tåler produktene de fleste av oss bruker i hverdagen.
Les
MUSKEL- OG SKJELETTLIDELSER: Mange nordmenn sliter med muskel- og skjelettplager.
Onsdag 23. November 2016
Muskel- og skjelettlidelser er svært vanlig, og disse plagene er den vanligste grunnen til sykefravær i Norge. Rygg- og nakkesmerter er vanligst.
Les
Mandag 21. November 2016
Min datter på 24 år holdt på å montere en dusjkabinett, veggen ble presset skeiv og eksploderte i tusen knas, hun fikk flere dype kutt i armen, over håndleddet. Var hos legen, turnuskandidaten plukket bort glassbiter og sydde noen sting. Det er nå to måneder siden, hun har kjent en stikkende smerte ...
Les
EKSEM: Typisk er kløende røde eksemflekker i bøyefurer og tørr hud.
Mandag 21. November 2016
Her er en oversikt over de vanligste eksem og utslettene hos barn.
Les
Torsdag 17. November 2016
Hei! Jeg har siden tidlig i sommer hatt en svie innerst i urinrøret/iblæra, ofte når jeg tisser og etter jeg har tisset, men også ellers. Svien er ikke veldig intens, men allikevel ubehagelig, og jeg merker den vanligvis et par ganger i løpet av dagen. I våres hadde jeg klamydia. Dette kjente jeg...
Les

Sider