Artikler og legesvar med fagfeltet: funksjonshemninger

LEDDGIKT: Vonde, varme, hovne og stive ledd er symptomer ved revmatoid artritt. Hender, håndledd og føtter og knær er ofte rammet.
Mandag 14. November 2016
Revmatoid artritt, ofte kalt leddgikt, er en kronisk betennelsessykdom i leddene. Leddgikt kan også skade andre deler av kroppen, inkludert hud, øyne, lunger, hjerte, spyttkjertler, nerver, benmarg og blodkar.
Les
Mandag 13. juli 2009
Hei, har en sønn som sitter i rullestol - CP-spastisk og diabetes. Har en del plager som jeg er bekymret for. 1. Spasmer - venter på å få opperert inn en baklofenpumpe. Var testet på Rikshosp. i juni mnd. og fikk under testingen metningsfall(selv i rolig tilstand) og dermed testen av denne pumpen b...
Les
Tirsdag 22. april 2008
Gamle, syke og funksjonshemmede har en ting til felles. De trenger ofte hjelp. For familie, venner og helsepersonell er det lett å overta intakte funksjoner for å hjelpe eller for å spare tid. Har du tenkt over at det kan være en bjørnetjeneste å være for behjelpelig?
Les
Fredag 28. mars 2008
DCD (Developmental Coordination Disorder) er den internasjonale betegnelsen på tilstanden, mens i Norge blir barn med lidelsen kalt barn med dyspraksi, motorisk forsinkete barn eller klossete barn. Hvilke behov har disse barna for hjelp og støtte, sett fra foreldrenes ståsted?
Les
Torsdag 11. September 2003
Kunnskapen om sjeldne funksjonshemninger er liten - både hos folk flest og blant helsepersonell.
Les
Torsdag 6. mars 2003
Cerebral betyr noe som har med hjernen å gjøre. Parese betyr lammelse. Cerebral parese er en fellesbetegnelse for mange forskjellige skader som hjernen kan få før den er ferdig utviklet.
Les
Lørdag 1. januar 2000
Trafikken er den største helserisikoen ved reiser og den hyppigste dødsårsaken blant reisende. Kjør forsiktig!
Les