Artikler og legesvar med fagfeltet: blodtrykk

GÅ ELLER JOGGE? Litt er bedre enn ingenting. Hvilken form du er i avgjør hva du bør velge.
Mandag 24. juli 2017
Kan du gå eller jogge i 5 kilometer og få samme effekt? – Nei, sier ekspert. Men hvis du går like langt som du jogger har du antakelig forbrent like mange kalorier.
Les
Onsdag 19. juli 2017
De siste årene har jeg brukt Rinexin når jeg skal reise med fly for å lette utligning av trykkforskjellene og unngå smerter i ørene, noe som har vært et problem for meg tidligere. Jeg syns det fungerer fint. Vanligvis tar jeg 1 tablett (50 mg) pr tur, noen ganger 2 tabletter hvis reisetiden er mer e...
Les
Søndag 16. juli 2017
Hei. Jeg er dame på 38 år, veier altfor mye (135kg), men er nå i en god vektreduksjonsfase med mye god hverdagsmosjon. Jeg opplevde for et årstid siden at hvilepulsen min om natten var så langt nede som i 51 på det meste, men generelt 55-57. Kunne også ved helt hvile på dagtid oppleve at pulsen gikk...
Les
HØYT BLODTRYKK: Det finnes flere medisiner som kan senke blodtrykket ditt.
Torsdag 13. juli 2017
Medisiner mot høyt blodtrykk senker blodtrykket på flere forskjellige måter. Her finner du liste med ulike typer, og de vanligste bivirkningene.
Les
Mandag 10. juli 2017
Noen legemidler gjør huden din sensitiv for sol. Utslett og pigmentflekker er de vanligste bivirkningene. I verste fall kan man få langvarige hudplager.
Les
HJERTEBANK: En ekstrasystole kan kjennes som et ekstra hjertebank, like vanlig er det å kjenne ingenting når man har en ekstrasystole.
Onsdag 28. June 2017
Noen kan ha symptomer i form av hjertebank, eller "hoppende hjerte", men de fleste lever intetanende om ekstraslagene og har ingen plager.
Les
LIVSTRUENDE TILSTAND: Ventrikkelflimmer rammer plutselig og brått. Du trenger umiddelbar akutthjelp.
Tirsdag 27. June 2017
Ventrikkel flimmer er en tilstand hvor hjertet slår med raske, uregelmessige slag grunnet uregelmessige og raske elektriske impulser i hjertets konduksjonssystem.
Les
Tirsdag 27. June 2017
Er det å anbefale å bruke Atacand 8 mg da jeg har diabetes 2, nyresvikt, hjerteproblem, bruker biventriculær pacemaker og har urinsyregikt. Er overvektig. Leser på vedlegg at Atacand ikke skal brukes av personer med diabetes 2 og nyresvikt, som jeg har. Setter pris på andre forslag da jeg er redd ...
Les
HJERTEFLIMMER: Bildet er tatt på sykehuset i Kristiansand på hjerteovervåkningen, 1. juni. – Det var sist gang jeg hadde hjerteflimmer, sier Finn Kollstad.
Tirsdag 27. June 2017
Hjerterytmeforstyrrelser rammer ikke bare eldre og hjertesyke. Eliteløper Finn Kollstad opplevde artrieflimmer allerede som 27-åring.
Les
Søndag 25. June 2017
Kvinne 52. Ble satt på blodtrykksmedisin nov-15 etter press i bryst. Tok ekg, normal. Sykkeltest febr-16, normal, puls gikk noe sakte ned. Blotrykk før start av med. 148/95 (legekontortrykk har jeg) Hjemme målte jeg 140/89 -135/80-120/70. Juni -17 hovne ben av blodtrykksmed. Amlodipin lSandoz 5 mg t...
Les

Sider