Artikler og legesvar med fagfeltet: blodtrykk

ULIKE TYPER DEMENS: Symptomene på demens fanges ofte først opp av pasientens nærmeste pårørende.
Tirsdag 23. August 2016
Demens er ikke en sykdom, men det beskriver en gruppe symptomer som påvirker minne, kognitive ferdigheter og sosiale ferdigheter på en negativ måte og gjør det vanskelig for pasienten å leve selvstendig eller fungere i dagliglivet på en trygg og selvstendig måte.
Les
ANABOLE STEROIDER: Gir større muskler i løpet av kort tid, men bivirkningene er det all grunn å frykte.
Mandag 22. August 2016
Anabole steroider gir rask og stor muskelvekst når det kombineres med trening, men det kan også føre til en rekke alvorlige bivirkninger – spesielt blant unge.
Les
SPRUKKET ANUERISME: Aneurismer kan sprekke og gi blødning. Det krever akutt kirurgi.
Torsdag 18. August 2016
Aneurisme er oftest betegnelse på en avgrenset utvidelse av en pulsåre. Aortaaneurisme er betegnelse på anurisme i hovedpulsåren.
Les
ATEROSKLEROSE: En tilstand hvor fett, kolesterol og andre stoffer avleires i åreveggene og delvis eller helt blokkerer blodstrømming.
Tirsdag 16. August 2016
Friske blodårer er fleksible og elastiske, men over tid kan de bli stive og harde. Arterosklerose kalles også arteriosklerose, og åreforkalkning.
Les
ANGINA PECTORIS: Hjertekransårene forsyner hjertemuskelen med oksygen. Blir årene delvis blokkerte, oppstår angina pectoris og brystsmerter.
Tirsdag 16. August 2016
Angina pectoris - også kalt hjertekrampe - skyldes åreforkalkning i de blodårene som fører blod til hjertemuskelen.
Les
HJERTESVIKT: Kan oppstå kronisk eller akutt. Symptomene er like for begge.
Mandag 15. August 2016
Hjertesvikt er en tilstand hvor hjertet ikke lenger klarer å pumpe blodet som det skal fordi muskelen har blitt for stiv eller svak til å pumpe effektivt. I Norge lider over 100,000 personer av hjertesvikt.
Les
Mandag 15. August 2016
Bør jeg oppsøke lege for mitt lave blodtrykk? Jeg tok det tilfeldigvis på bestefaren min sitt apparat og det målte 74/45. Siden har jeg målt det flere ganger og overtrykket er alltid under 80. Blodtrykksmåleren er korrekt da andre i familien får de samme verdiene de måler hos legen. Alle stusser ove...
Les
HOGGORM: Denne kan være ekstra farlig for personer som bruker såkalte ACE_hemmere.
Torsdag 4. August 2016
Går du på blodtrykksmedisiner kan hoggormbitt være ekstra farlig for deg. Sjekk her om din blodtrykksmedisin er utsatt.
Les
Lørdag 23. juli 2016
Hei! Jeg har i løpet av de siste 3 årene fått problemer med potensen. Jeg har ingen problemer med å bli seksuelt opphisset eller å få ereksjon nok til å ha samleie , men blir sjeldent veldig "hard" og det blir alt for ofte en "halveis" ereksjon som gjør at jeg oftere og oftere ikke kommer "i mål" s...
Les
Torsdag 7. juli 2016
Hei. Min sønn på 18 år har slitt endel med helsen, uten at han får noe tydelig svar på hva det kan være. Han har i perioder hatt veldig høy puls som kan komme plutselig, uten at han beveger seg. Dette går over etter en stund.Han får også veldig høy puls ved den letteste fysiske aktivitet, som for ek...
Les

Sider